Home » Nyheter – stemme – glos.live

Nyheter – stemme – glos.live

by Erlend Loe

Sommerkamper i Polonia: Argentina dominerer i futsal. Zaolzie er sterk i badminton | 28. august 2023

Konkurransen på mandag som en del av XXI. World Summer Polonia Games flyttet til dansegulvene – vi opplevde følelser med deltagelse av spillere fra Zaolzie i badminton- og futsalkamper (innendørsfotball), der argentinerne var i ledelsen.

Du vil lese denne teksten på 3 minutter. 15 sek


I kampen mot Argentina var ambisjonene til våre spillere (hvit-røde) ubestridelige. Foto. Lukasz Klimaniec

GALLERIER Spill – del. 3/mandag

I Głuchołazy, i hallen til City Sports and Recreation Center, konkurrerte en sterk gruppe spillere fra Zaolzie om badmintonmedaljer. Interessen for denne konkurransen var enorm – opptil 160 kamper ble spilt på fem baner!

– Denne sporten har blitt veldig populær de siste årene – innrømmet Roman Szewczyk fra Bystrzyca, som har drevet med denne disiplinen i tretti år. – Det er en badmintonhall i Wędrynia, som brukes av mange mennesker. Alle ti plassene er opptatt om vinteren. I Karviná er det også en stor gruppe badmintonspillere. Det er en disiplin som alle kan spille, forklarte han fenomenet med denne sporten.

Han ble akkompagnert av Agata Bartnicka fra Trzyniec, som har spilt badminton i 12 år – hun begynte i Cieszyn og spiller for tiden badminton i Wędrynia på Vitality og AZS UJ Kraków. – Det er en veldig underholdende sport. Det er ikke for komplisert, og du kan rive det hvor som helst. Du trenger ikke et sted, en hall eller mye utstyr. Alt du trenger er en racket, en fjerbolle, og du kan til og med spille ved siden av hjemmet ditt – innrømmet spilleren, som spiller på baner i Polen og Tsjekkia og debuterte på Polish Diaspora Summer Games i går. «Vi får se hva jeg kan oppnå.» Det er første gang jeg er her, og jeg vet egentlig ikke hvordan rivalene spiller. Men jeg så oppvarmingen og skjønte at det er folk her som vet hva det handler om – dømte hun.

Roman Szewczyk og Agata Bartnicka vant kampene sine og holdt seg i kampen om medaljer. Hele turneringen trakk imidlertid unødvendig ut da arrangørene ikke kunne unngå irriterende mangler. – Du kunne komme til oss og se hvordan slike turneringer skulle gjennomføres – ble hørt fra tribunen.

Samtidig med badmintonkampene i Nysa spilte futsalspillere sine kamper. Zaolzie-laget, som løp over banen i kostymene til Zaolzie Eagles, besto av spillere fra Karvina og omegn.

– Vi er en gruppe foreldre og sønner fordi fotballsesongen i Tsjekkia allerede har startet og klubbene egentlig ikke ønsket å slippe guttene fra lagene deres. Så vi kom sammen som en familie for å spille her – forklarte Janusz Dąbrowski fra Karwina, som fikk selskap på dansegulvet av sønnene Artur og Filip (familieduoen i bandet besto også av Ivo Šotkovsky og sønnen Tobias).

Ved innvielsen beseiret våre representanter laget fra Norge 4:3 etter en spennende kamp. «Spillet var utmerket. Spillerne fra Norge var eldre enn guttene våre, større og sterkere, men ungdommen og hurtigheten til spillerne våre og erfaringen til de eldre spillerne seiret. Det blir veldig vanskelig med Argentina, for de ser veldig bra ut i fotball – dømte Janusz Dąbrowski.

Og han tok ikke feil, for etter å ha slått Sverige 10-0, beseiret det polske laget fra Argentina også laget vårt 6-0. Argentinerne dominerte hvert lag i hver spilleperiode med teknikk og handling. De var ikke sterke.

Vi vil skrive mer om de olympiske leker i tirsdagens avisutgave av Głos.

You may also like

Leave a Comment