Home » Nytt på TikTok. Et nytt Clover-prosjekt starter. Hva betyr dette for brukerne?

Nytt på TikTok. Et nytt Clover-prosjekt starter. Hva betyr dette for brukerne?

by Peter Østbye

Over 150 millioner mennesker i Europa besøker plattformen hver måned for å uttrykke seg, finne inspirasjon, utvikle sine hobbyer og nye ferdigheter eller promotere virksomheten sin. Med denne variasjonen av alternativer følger stort ansvar og behovet for å bygge tillit hos brukerne ved å sikre sikkerheten til deres personlige informasjon.

Project Clover styrker databeskyttelsen

I 2021 avduket TikTok en transparent datahåndteringsstrategi i Europa. Den er basert på prinsippene om å lagre data lokalt, minimere dataoverføring utenfor regionen, og ytterligere begrense ansattes tilgang til TikTok-brukerdata.

I dag går plattformen ett skritt videre. Clover Project setter nye standarder for beskyttelse av brukerdata. Moderne tiltak vil bli introdusert for å styrke eksisterende beskyttelse og tilpasse generelle krav til datahåndtering med europeiske retningslinjer for datasuverenitet.

Eksisterende datatilgangskontroller begrenser allerede tilgangen til brukerdata sterkt. Ved å utnytte praksis og innsikt fra den amerikanske datasikkerhetstilnærmingen, styrker TikTok datakontrollene ytterligere ved å introdusere sikkerhetsporter som styrer ansattes tilgang til europeiske TikTok-brukeres data og muligheten til å overføre data utenfor Europa. Dermed vil tilgang til brukerdata ikke bare være i samsvar og lovregulert, men et ytterligere kontrolllag vil bli introdusert som gir ekstra sikkerhet.

Ekstern tilsyn

Prosessen ovenfor overvåkes og verifiseres av et uavhengig europeisk selskap som reviderer TikToks datakontroller og sikkerhet, overvåker dataflyt og sikrer uavhengig verifisering. Den vil også ha ansvar for å rapportere alle typer hendelser. TikTok er allerede i diskusjoner med en potensiell ekstern partner i denne forbindelse og vil kommunisere fremgang fortløpende.

Teknologier for å forbedre personvernet

Plattformmyndighetene har til hensikt å samarbeide med tredjeparter som vil bidra til å utnytte de nyeste avanserte teknologiene for å styrke eksisterende datasikkerhetsprosedyrer. Disse inkluderer, men er ikke begrenset til: pseudonymisering av personlige data slik at en person ikke kan identifiseres uten tilleggsinformasjon, og aggregering av individuelle datapunkter til big data for å beskytte individets personvern.

TikToks dedikerte interne team har jobbet med Clover-prosjektet siden i fjor, og implementeringen av sikkerhetstiltak som er innovative i henhold til standarder for nettplattformer er planlagt til 2023-2024.

Lokal datalagring

Implementeringen av nye sikkerhetstiltak er supplert med forpliktelsen til å lagre data fra europeiske TikTok-brukere lokalt. På dette tidspunktet har selskapet annonsert et lokalt datasenter i Dublin. I dag er detaljer bekreftet angående åpningen av ytterligere to nettsteder – et andre datasenter i Dublin og et tredje i Hamar-regionen i Norge. I likhet med det første datasenteret vil de to neste lokasjonene bli drevet av eksterne tjenesteleverandører. Investeringsverdien er estimert til 1,2 milliarder euro. I år vil TikTok også introdusere lokal datalagring for europeiske brukere. Migrasjonen vil vare til 2024.

En balansert tilnærming

I tråd med langsiktige ambisjoner om å bygge en bærekraftig virksomhet, vil det nye datasenteret i Norge være 100 % operativt. drevet av fornybar energi (hovedsakelig fra lokale vannkraftverk). Det norske klimaet påvirket også plasseringsvalget, så datasenteret vil bruke mer naturlig kjøling for å redusere strømforbrukseffektiviteten (PUE) og forbedre energieffektiviteten. Overskuddsvarmen brukes som energikilde til omkringliggende bygninger og investeringer.

Kilde: Prowly Press Materials/ Piotr Żaczek Communications Manager CE TikTok

TikTok bare én time om dagen! Frister innføres med søknaden

Penger er ikke alt Sławomir Dudek

You may also like

Leave a Comment