Home » Ødelagt pass i Wadowice – hva skal jeg gjøre?

Ødelagt pass i Wadowice – hva skal jeg gjøre?

by Catherine Monroe

Et pass er et unikt, ekstremt viktig dokument uten hvilket innreise til de fleste land er umulig. Dessverre, som erfaringen viser, er det situasjoner når et pass er tapt, ødelagt eller stjålet. Hvor skal man dra i Wadowice og hva man skal gjøre i en slik situasjon?

Siden pass er et dokument i fysisk form som følger oss når vi reiser, er det naturlig at det kan vise tegn til bruk. Gjenstander som brettede sider, lett falmet skrift eller slitte og revne omslag er ikke et stort problem ved grensekontroll. Selv med pass med sterke bruksmerker skal innreise til utlandet være mulig uten problemer. Grensekontrollører kjenner ofte igjen på antall stempler og visum at noen rett og slett reiser intensivt.

Det viktigste elementet er passets hovedside, hvor det er et bilde og personopplysninger. Den må ikke skilles fra resten av dokumentet, og all informasjon om eier skal være tydelig og fullt lesbar. Besøk nettstedet for mer informasjon om kriteriene et pass skal oppfylle https://paszporty.com.pl/czy-do-norwegii-needy-jest-passport/.

Når kan inspektøren nekte deg å krysse grensen?

Imidlertid er det situasjoner når tilstanden til passet er så dårlig at det blir umulig å krysse grensen. Dette skyldes først og fremst at konsekvensene for et skadet passasjerpass (i form av bot) kan pålegges flyselskapet selv. Slike situasjoner oppstår vanligvis med pass som er revet, vasket eller for våte og brent av brann.

Hva skal jeg gjøre hvis passet er skadet?

I tilfelle tap eller ødeleggelse av dokumentet, bør du kontakte feltpasskontoret i Małopolskie Voivodeship Office i Wadowice med et komplett sett med nødvendige dokumenter og rapportere saken. Du må ta med ID-kort eller annet dokument med bilde som bekrefter din identitet og – ved ødeleggelse – ditt nåværende dokument. Prosedyrene er de samme uavhengig av landet der passet er ødelagt eller tapt, bortsett fra at i utlandet må du gå til konsulatet, hvor du kan få et midlertidig pass i ekspressmodus. Besøk nettsiden for mer informasjon https://paszporty.com.pl/paszport-tymczasowy-najwazwane-informacje/.

Kostnaden for et nytt pass

Mengden varierer avhengig av om dokumentet er makulert av brukeren eller ikke. I det første tilfellet betaler du 140 PLN for et nytt dokument. Men hvis betjenten bestemmer at eieren har ødelagt passet, må du betale 200 % av standardprisen for å kjøpe et nytt.

Det bør huskes at å miste et pass kan ha svært alvorlige konsekvenser, og prosedyren for å gjenutstede dokumentet er dyr. En god løsning vil derfor være å sikkerhetskopiere dokumentet riktig for å beskytte det mot mulig skade så effektivt som mulig. Det er også verdt å oppbevare passet på samme sted og melde tyveri til politiet så raskt som mulig. Planlegger du en reise til Norge og lurer på om det kreves pass her i landet, kan du finne relevant informasjon på nettsiden https://paszporty.com.pl/czy-do-norwegii-needy-jest-passport/.

You may also like

Leave a Comment