Home » Ødelagte telefonskjermer hører fortiden til: amerikanske forskere har funnet en måte å produsere uknuselig glass på

Ødelagte telefonskjermer hører fortiden til: amerikanske forskere har funnet en måte å produsere uknuselig glass på

by Peter Østbye

Et globalt team av forskere ledet av Jingwei Hou, professor ved University of Queensland, professor Lianzhou Wang og professor Vicki Chen, oppfant en teknologi for å lage en ny generasjon laminert glass for lysdioder (LED) og smarttelefoner, samt TV-er og dataskjermer. scitechdaily.com.

Denne oppdagelsen vil muliggjøre produksjon av glassskjermer som ikke bare er bruddsikre, men som også sikrer krystallklar bildekvalitet.

Hou sa at oppdagelsen markerer et stort skritt fremover i utviklingen av nanokrystallinsk perovskittteknologi, ettersom forskere tidligere kun har vært i stand til å bruke teknologien i et ekstremt tørt laboratoriemiljø.

«De emissive materialene består av nanokrystaller kalt blyhalogenidperovskitter,» sa han. «Du kan fange opp solstrålene og konvertere dem til fornybar elektrisitet. De spiller derfor en viktig rolle i den kostnadseffektive, men høyeffektive nye generasjonen solceller og i lovende områder som belysning.»

«Dessverre er disse nanokrystallene ekstremt følsomme for lys, varme, luft og vann – selv fuktigheten vår ville skade gjeldende enheter i løpet av noen få minutter.»Splintsikkert glass leveres. Foto fra University of Queensland

«Vårt team av kjemiske ingeniører og materialforskere oppfant en metode for å omslutte eller binde nanokrystaller med porøst glass.»

«Denne prosessen stabiliserer materialene, øker deres effektivitet og hindrer giftige blyioner fra å slippe ut.»

Mr. Hou sa at teknologien er fleksibel og anvendelig på mange områder.

«Foreløpig anses QLED-er, eller kvantepunkt LED-skjermer, for å være den beste teknologien for å overføre et bilde,» sa han.

«Denne studien vil tillate oss å forbedre denne nanokrystallteknologien ved å levere fantastisk bildekvalitet og holdbarhet.»

Professor Vicky Chen sa at det var en spennende prestasjon.

«Ikke bare vil nanokrystaller bli sterkere, men vi vil også være i stand til å kombinere deres optoelektroniske egenskaper med fantastisk lysutslippseffektivitet og svært ønskelige hvite lysdioder,» sa Chen.

«Denne oppdagelsen vil bane vei for en ny generasjon av nanokrystallinske glasskompositter som brukes til energikonvertering og katalyse.»

Resultatene deres ble publisert i tidsskriftetvitenskap«.

Det er strengt forbudt å bruke informasjon publisert av DELFI på andre nettsteder, i media eller andre steder, eller å distribuere vårt materiale i noen form uten samtykke, og dersom samtykke er innhentet, må DELFI oppgis som kilde.

You may also like

Leave a Comment