Home » Også i Latvia blir «Kinder» sjokoladeegg trukket tilbake fra markedet på grunn av risikoen for salmonellose

Også i Latvia blir «Kinder» sjokoladeegg trukket tilbake fra markedet på grunn av risikoen for salmonellose

by Gunnar Garfors

Ferrerro har tilbakekalt alle Kinder-merkede sjokoladeprodukter produsert ved fabrikken i Arlon i Belgia fra 15. oktober 2021 til 10. januar 2022, inkludert Kinder overraskelsesjokoladeegg med leker, på grunn av risikoen for salmonella-kontaminering, rapporterer Food and Veterinary Office (FVS) )

Innholdet fortsetter etter visning

reklame

Det er rundt 63 personer med salmonellose i Storbritannia, for det meste små barn. Det er også rapportert om tilfeller i andre europeiske land, inkludert Irland, Frankrike, Tyskland, Sverige og Nederland, har Delfi Business tidligere rapportert. Av denne grunn har for eksempel den italienske sjokoladegruppen Ferrero allerede trukket tilbake sjokoladeegg fra Kinder Surprise i Storbritannia.

FVS rapporterer at den polske forhandleren også har levert potensielt forurensede produkter til selskaper i Latvia, så tjenesten har bedt om informasjon fra den polske matkjeden om spesifikke produktnavn, partier og selskaper som mottok dem, men har ennå ikke mottatt det.

Samtidig har den allerede startet inspeksjoner i latviske matdistribusjonsselskaper og kontaktet de største latviske matvarekjedene for å sikre at Kinder-merkede produkter laget i den belgiske fabrikken ikke er tilgjengelig der.

FVS oppfordrer forbrukere til å sjekke produktet i opprinnelseslandet før de kjøper et barnemerkeprodukt og ikke kjøpe det hvis produktet er laget i Belgia. Hvis en person allerede har kjøpt «Ferrero» «Kids»-merkede produkter laget i Belgia, blir de bedt om å returnere dem til forhandleren.

You may also like

Leave a Comment