Home » økte ambisjoner innen luksusturisme

økte ambisjoner innen luksusturisme

by Thure Lindhardt

Disney D23-konferansen fant nettopp sted i USA. Den setter veikartet for gruppen og viser spesielt nye ambisjoner for Disney når det gjelder luksusturisme. I flere år har gruppen jobbet med å oppgradere oppholdstilbudet. Og gruppens ulike fornøyelsesparker og hoteller retter seg nå mot luksuskunder. For å forføre ham er den amerikanske gruppen avhengig av en revisjon av hotellutvalget og flere og flere premiumtjenester.

Disney posisjonerer seg i luksusturismemarkedet

I 2005 lanserte Disney-gruppen Adventures by Disney sin egen verdensomspennende reisetjeneste. Ideen? Følg besøkende utenfor fornøyelsesparker for å tilby dem utenlandsopphold gjennom en enkelt turoperatør. En tur til Paris, et besøk til ruinene av Machu Picchu eller et cruise på en luksusyacht … Disney hadde et klart mål: å fremme sin virksomhet innen reisesegmentet.

Disney D23-konferansen, som nettopp er avsluttet, er neste steg for denne strategien med en frist til 2023. Disney planlegger å styrke sin posisjon innen luksusturisme i løpet av de neste to årene. Og ønsker å berike seg med et tilbud som åpent retter seg mot stadig mer eksklusive kunder.

Sterk konkurranse om premiumopphold

Utfordringen for Disney er enkel: dra nytte av et eksisterende marked. Faktisk, i USA, har mange palasser blomstret i nærheten av Disney-parkene: Marriott, Ritz-Carlton eller Four Seasons. Alle disse femstjerners eiendommene har flyttet inn i sine kvartaler i nærheten av parkene for å møte behovene til luksuskunder under oppholdet. I stedet for å overlate det luksuriøse klientellet til disse store kjedene, har Disney til hensikt å tilby luksusopphold på stedet for å tiltrekke seg avansert klientell.

Disney-franchising avslo luksusopphold

For å nå sine ambisjoner bestemte Disney seg for å tilpasse kodene for luksusturisme på sin egen måte. Konsernet har ikke bare investert tungt i en førsteklasses infrastruktur (svømmebassenger, golfbaner, spa, restauranter, etc.), men spiller også kortet om å endre natur. Hvordan? «Eller» hva? Ved å avslå sine beste franchising for å tilby flere og flere eksklusive opphold.

I mars 2022 vil Walt Disney World Resort til og med åpne sitt første Star Wars-hotell. En fremtidig adresse som allerede vekker oppsikt på sosiale nettverk takket være løftet om et 100 % oppslukende sted. Prisen er allerede annonsert til over $ 5000 for en helg for to personer.

Disneys styrke? I tillegg til tjenestene som forventes av et 5-stjerners hotell, tilbyr det fremtidige huset opphold med en ekte reise som tar opp filmens historie. Besøkende deltar i VIP-aktiviteter som lyssabeltrening eller et slag holo-sabacc. Som et gigantisk rømningsspill, fremmer hver aktivitet dem i historien. Besøkende kan ikke bare velge sitt skreddersydde scenario, men har også tilgang til butikker med eksklusive produkter.

Et takeaway-sted på cruisemarkedet

Adventures by Disney tilbyr allerede sine kunder to yachtcruise. Den ene til Galapagosøyene og den andre til Antarktis. Fra juni 2023 vil Disney styrke tilbudet med to nye luksuscruise. Fremtidige cruise vil ta turister til vestkysten av Svalbardskjærgården i Norge for å se på isbjørn. Hvis målgruppen først og fremst er familier, oppfyller cruisene som tilbys også kravene til det eksklusive luksusturistklientellet. Boréal-skipet tilbyr luksuriøse suiter samt et teater, en kino, et svømmebasseng og et spa. Og for å forsterke den eksklusive dimensjonen av tilbudet, spiller Disney sjeldenhetens kort. Reservasjoner ble først foretrukket av Disney-cruisekunder for tidligere eventyr.

Disney er interessert i markedet for luksuscruise fordi det er en kritisk spak for global turisme. I 2020 registrerte det globale cruisemarkedet et salg på 31,5 milliarder euro til tross for pandemien. Med en vekstrate på 7,2 % på ti år, er det reiselivssegmentet som vokser raskest. Og luksus er en viktig del av denne utviklingen, som analysen til Sailing Stream for 2020 fremhever. Og Disney er nå godt posisjonert for å fange noe av det luksuscruisemarkedet.

You may also like

Leave a Comment