Home » OL i Beijing brakte ny teknologi i forgrunnen

OL i Beijing brakte ny teknologi i forgrunnen

by Peter Østbye

I februar i fjor deltok nesten 3000 utøvere fra 91 forskjellige land i vinter-OL i Beijing. På programmet står blant annet alpint, snowboard, bob, ishockey… Det var totalt 109 stevner utøverne kunne delta på. Utenfor kameraene ble andre utfordringer kjempet: kappløpet om ny teknologi.

14. Det er hvor mange medaljer franske idrettsutøvere vant ved vinter-OL 2022. Hvis franskmennene bare ligger på tiende plass på landsrankingen, godt bak Norge og dets 37 medaljer, er det i kulissene de nye teknologiene som fenger!

Kunstig intelligens var utvilsomt en av stjernene i dette Beijing-OL! Det sveitsiske selskapet Omega, offisiell tidtaker for de olympiske leker siden 1932, var i stand til å analysere alle utøvernes prestasjoner takket være bevegelsessensorer. Teknologi som lar trenere og deres team «finne ut hvor de fikk og tapte poeng eller tid«, forklarer Alain Zobrist, leder av selskapet Omega, fra mikrofonen til våre kollegerEuro nyheter.

Forskere fra Harbin Institute of Technology, Kina (HIT) introduserte en robotcurling-trener under arrangementet. Sistnevnte gjør det blant annet mulig å simulere prosessen med curling. Takket være kombinasjonen av bildegjenkjenning, kunstig intelligens og et automatisk kontrollsystem kan lagene nå optimere sine sportslige prestasjoner. Disse robotene kan også konkurrere mot profesjonelle idrettsutøvere for å vise frem ferdighetene sine.

I tillegg til å analysere sportsprestasjoner, har andre roboter også tatt over kjøkkenene og restaurantene som var vertskap for journalister og idrettsutøvere fra hele verden under de olympiske leker. Alt har blitt automatisert for å begrense kontakten. Så det var disse robotene som laget og serverte maten selv og til og med laget cocktailer og kaffe.

Teknologi fremhevet under åpningsseremonien, stander som tilbyr elektriske lur til journalister, autonome biler: Den kinesiske hovedstaden har definitivt gitt alt for å tilby en sportslig og teknologisk opplevelse på høyt nivå under denne internasjonale konkurransen. 6. februar uttalte også Thomas Bach, president for Den internasjonale olympiske komité, under en virtuell opptreden på et pressesenter i Beijing at vinter-OL i 2022 hadde skrevet historie og nådd et digitaliseringsnivå uten sidestykke.

I samarbeid med China Radio International

You may also like

Leave a Comment