Home » OL-medaljevinner på sporet av «Trakai Song Running Cup 2021»-konkurransen som overgikk forventningene

by Thure Lindhardt
D.Virbickas ble overrasket over oppmerksomheten han ga konkurrentene sine. FOTO: Ernesta Karaškienė

Marytė Marcinkevičiūtė, sportas.info

«Jeg er sliten. Jeg var ikke forberedt på en så stor tilstrømning av løpere. Formatet på konkurransen må forbedres i løpet av neste år,» sa Dainius Virbickas, hovedarrangøren av arrangementet, etter Trakai Song Running Cup 2021.

197 løpere i forskjellige aldre fra 13 litauiske byer samlet seg til de første konkurransene til D. Virbickas, en maratonløper fra Trakiškis, deltaker i de olympiske leker i Atlanta, hvor han deltok på distansen 1000 m: Stafett, Lentvaris, Žiežmariai , Pakruojis og, selvfølgelig, en stor gruppe idrettsutøvere fra Trakai.

Det var mange bekymringer, men konkurransen, som ble holdt på stadion til Vytautas Magnus High School i Trakai, overgikk alle forventninger til arrangørene av konkurransen. Den krevende atletiske treneren ved Vilnius City Sports Center Romas Sausaitis sa også: «Flott!».

Konkurransen ble delt ut av medaljevinnerne fra de olympiske leker i Rio de Janeiro Milda Valčiukaitė og Saulius Ritter: Milda tok andreplassen i kvinnegruppen over 1000 m distansen, Saulius ble sjette hos menn.

Milda Vakčiukaitė.

I herregruppen er det sannsynlig at Dominico Jančionis, en annen olympier fra Rio de Janeiro og Tokyo, har tilbakelagt distansen.

Marijus Butrimavičius, en av de sterkeste triatletene i Litauen, som nylig deltok i Ironman Barcelona 2021, prøvde det også. Han ble nå nummer tre i veterangruppen (35 år og eldre).

De fleste av løperne kom fra idrettsskolen «Starto» i Kaunas (25), som vant muligheten til å seile i Trakai-sjøene. Jonavis var ikke langt bak.

Arrangementet ble deltatt av 12 jenter og 11 guttestafettlag, 32 jenter, 14 gutter, mange andre unge aldersgruppeløpere, 7 menn, 8 veteraner og 12 veteraner.

Ifølge D. Virbickas måtte til og med programmet til konkurransen tilpasses litt på grunn av det store deltakerantallet. Han håpet på et mer beskjedent arrangement, men fikk mange ganger flere deltakere.

– Det er selvfølgelig gledelig, for nesten alle de sterkeste unge løperne i ulike aldre i Litauen har samlet seg for å konkurrere. Det har imidlertid vært noen misforståelser og problemer som vil føre til at du strekker deg og gjør det bedre i løpet av det neste året. Konkurranseformatet blir forbedret for å gjøre det mer praktisk for alle. Arrangementet vil finne sted igjen på stadion da det er mye som skjer i løpegatene og det er mange organisatoriske problemer. Og det er mangel på konkurranse på stadionene, sa D. Virbickas.

Venner kom til Trakai Stadium for å støtte utøverne sine, og løpere fikk en kandidat for Trakai-distriktet. Ordfører Andrius Šatevičius, som gratulerte deltakerne i konkurransen.

Tretten studenter av D. Virbickas konkurrerte mot dem alle, tre av dem vant bronse. Dette er Aneta Vaškelytė og Dovydas Stangvilas, som satte personlige rekorder og vant gavekort fra Žalgiris Society for kjøp av sportsklær, og Anna Teriaeva.

I veterankonkurranser ble vinnere og prisvinnere bestemt etter kvoter. Hvis du løper først, betyr det ikke at du vant.

I følge koeffisienten ble vinneren Petras Pranckūnas, selv om M. Butrimavičius var den raskeste på banen, men han var yngre og falt tilbake til tredjeplass.