Home » Oligarkens yacht gikk tom for drivstoff. Mannskapet fisker og venter

Oligarkens yacht gikk tom for drivstoff. Mannskapet fisker og venter

by Gunnar Garfors

En av leverandørene hvis mannskap ba om hjelp sa at de kunne «Ro hjem eller sett et seil.»

Tilsynelatende er det ingen seil på skipet på nesten 85 millioner dollar. Roing på en yacht som veier over 600 tonn er også umulig, ifølge et mannskap på 16 ble sittende fast i sanden under fiske og grilling av fisk.

Se også: Vi står overfor en ny krise. «Russland bruker mat som et våpen»

Vestlig mannskap

«Vi visste ikke hvorfor det var så mye oppstyr om oss. Det hele skjedde veldig raskt, sier kaptein Rob Lancaster til The Journal.

Mannskapet på Ragnar-yachten består av 16 personer og kommer fra vestlige land. Begge har «ingenting med eieren av skipet å gjøre», sier kapteinen.

yachtjakt

Strzałkowskis yacht er ikke på sanksjonslisten, ifølge den norske regjeringen han konfiskerte den ikke offisielt.

Norges utenriksminister Anniken Huitfeldt sa til NRK at regjeringen ikke kunne ta kontroll over yachten uten EU-direktiv. Det sa politikeren «Det er ingen faste kanaler som tredjeland liker Norgekunne sende inn sine egne forslag til listen» EU-sanksjoner, skriver The Independent.

Imidlertid ble mange andre luksusyachter eid av russiske oligarker konfiskert i Europa. 75 millioner dollar yacht eid av Den russiske forretningsmannen Dmitry Pumpiansky ble beslaglagt mandag etter å ha blitt fortøyd i Gibraltar.

Til Spania stoppet en superyacht verdt 153 millioner dollar knyttet til militærmogulen Sergei Chemiezov, Frankrike beslagla Igor Sechins skip på 120 millioner dollar som er nært knyttet til Putin, og Italia beslagla yachten for 578 millioner dollar assosiert med oligarken Andrei Melnichenko.

Vurder kvaliteten på artikkelen vår:

Tilbakemeldingen din hjelper oss med å lage bedre innhold.

You may also like

Leave a Comment