Home » Orange legger inn en tom Kuip til VM, Norge klar fra Kökcü

Orange legger inn en tom Kuip til VM, Norge klar fra Kökcü

by Thure Lindhardt

I en tom, frisk kuip, av de fire tilstedeværende Feyenoord-spillerne, var det kun Marcus Pedersen som var til start som Norges høyreback. Keeper Justin Bijlow var fraværende fra den oransje troppen på grunn av skade. Landstrener Louis van Gaal satt søndag i en skybox på grunn av hoftebruddet i rullestol. Han holdt kontakten med assistent Henk Fraser gjennom en telefonforbindelse gjennom hele spillet.

Orange hadde det bedre spillet mot nordmennene i første omgang. Det ga ikke mange sjanser, spesielt Arnaut Danjuma og Memphis Depay kunne ha ført Nederland i ledelsen etter en halvtimes spill. Norge klarte ikke å tvinge Bijlows erstatter Jasper Cillessen til å redde i første omgang.

Andre omgang startet med mer trussel fra norsk side, men dette resulterte ikke i noen konkrete muligheter. Det var også vanskelig å skape muligheter for Orange. Femten minutter før tid fikk Memphis kampens største sjanse to ganger. Hans første skudd i 16-meteren ble blokkert, det andre trillet like utenfor.

Se et intervju med Georginio Wijnaldum her. Teksten fortsetter under videoen.

«Tilbakekalling av data =»«>

Kökcü legger press

Med Tyrkia i ledelsen mot Montenegro gjennom et mål fra Feyenoord-midtbanespiller Orkun Kökcü, hadde den nederlandske siden ikke råd til flere mål i sluttfasen. Et mål var nødvendig for at nordmennene skulle unngå å bli eliminert.

Men det norske målet kom aldri. Ti minutter før tid skjøt Steven Bergwijn ballen opp etter en pasning fra Danjuma og de oransje tok ledelsen. Et forsprang som knuste den norske motstanden. I sluttminuttene av kampen satte Memphis inn 2-0 etter en kontring.

Norge misset til slutt sluttspillet, da Tyrkia sikret andreplassen i gruppe G med en 2-1-seier over Montenegro med et mål fra Kökcü.