Home » Orkla kjøper Da Grasso. Nordmennene overtar 190 pizzeriaer

Orkla kjøper Da Grasso. Nordmennene overtar 190 pizzeriaer

by Gabriel Scott

Som annonsert i september bytter Da Grasso hender. Norges Orkla dekker 74 prosent. aksjer i selskapet, meldte selskapet Nyheter. Kjedens grunnlegger, Karolina Rozwandowicz, forblir aksjonær og Magdalena Piróg er fortsatt styreleder.

– Sammen med ledelsen i Da Grasso og deres franchisetakere ønsker vi å fortsette den dynamiske utviklingen av selskapet. Vi vil kombinere våre verktøy, kunnskap og erfaring for å ytterligere styrke merkevaren i Polen. Implementeringen av vår strategi i det europeiske pizzafranchisemarkedet går i henhold til planen, og takket være Da Grasso er vår posisjon nå sterkere – sa Tommi Tervanen, administrerende direktør i Orkla Pizza Out of Home, sitert av portalen «dlahandlu.pl«.

Orkla har tatt over andre pizzeriaer i Europa siden 2018. Dette var tidligere tilfelle i Finland, Benelux og Tyskland. Etter oppkjøpet av Da Grasso vil Orkla administrere cirka 860 franchise-pizzeriaer.

Orkla er en ledende leverandør av produkter og konseptuelle løsninger for forbruker-, catering- og bakerimarkedene i Skandinavia, Baltikum og utvalgte markeder i Sentral-Europa og India. Selskapet er notert på Oslo Børs og har hovedkontor der. I 2021 omsatte konsernet for 50,4 milliarder kroner og sysselsatte rundt 21 500 personer.

Den første pizzeriaen Da Grasso dukket opp på kartet over Łódź i 1996. For tiden er Da Grasso en kjede med nesten 200 butikker i 140 polske byer.

JM

You may also like

Leave a Comment