Home » Orlen-gruppen senker gassprisene for selskaper. Fra mai blir det billigere – Økonomi

Orlen-gruppen senker gassprisene for selskaper. Fra mai blir det billigere – Økonomi

by Gunnar Garfors

«Fra 1. mai i år vil vi redusere gassprisene for kunder på bedriftsprislisten til PLN 301,72, det vil si med nesten 15 %! Dette er nok en god nyhet fra de siste ukene – takket være introduksjonen av en ny løsning og de økonomiske mulighetene til Multi-gruppen, var vi i stand til å tilby våre bedriftskunder billigere gass raskere enn tilfellet ville vært med standardkontrakter på børser.

Rabatten gjelder for kunder som faktureres basert på «Gaz dla Biznesu»-prislisten fra PGNiG Obrót Detaliczny.

Prisendringer på verdensmarkedet

Selskapet annonserte at fra 1. april 2023 vil bedriftskunder til PGNiG Obrót Detaliczny fra Orlen Group kunne bruke en ny metode for å bestemme prisen på gassdrivstoff innenfor prislisten «Gas for Business». Gassprisen beregnes basert på gasspriser på den polske elektrisitetsbørsen.

Den første prisen beregnet med den nye beregningsmetoden er PLN 353,59/MWh (netto, uten særavgift) og er gyldig fra 1. april til 30. april i år. Prisen for mai ble beregnet på grunnlag av gassnoteringer i mars og vil være PLN 301,72/MWh. Det betyr at den blir nesten 15 % lavere. enn i april, forklarte kommunikéet.

bedriftskunder

I tillegg kunngjorde PGNiG OD i går at fra 1. april 2023 til 31. desember 2023 vil bakerier og konditorier som bruker naturgassfyrte ovner og hvis hovedvirksomhet er merket med PKD-kode nr. 10.71.Z ha en maksimal gasspris på 200 PLN ,17 /MWh. Entreprenører kan sende inn forespørsler om dette via ZUS Electronic Services Platform (PUE). Det ble understreket at det er Trygdeetaten (ZUS) som avgjør om en gitt enhet har rett til å bruke billigere gass og fastsetter gyldighetsperioden for maksimalprisen.

PKN Orlen Group administrerer raffinerier i Polen, Tsjekkia og Litauen, driver detaljhandel i Sentral-Europa, gruvedrift i Polen, Norge, Canada og Pakistan, samt kraftproduksjon, inkludert fornybare energikilder, og distribusjon av naturgass. Som et ledd i å bygge et multi-energikonsern har selskapet fullført oppkjøpene av Energa, Grupa Lotos og PGNiG. Konsolidert omsetning nådde PLN 278,51 milliarder i 2022. Selskapet har vært notert på Warszawa-børsen siden 1999.

Les også:


ISBnews/PAP/PR24.pl/mk

You may also like

Leave a Comment