Home » Orlen overtar den tredje største bensinstasjonskjeden i Østerrike

Orlen overtar den tredje største bensinstasjonskjeden i Østerrike

by Gunnar Garfors

Orlen skal opptre i Østerrike.

Orlen overtar snart 266 bensinstasjoner gjennom 100 prosent overtakelse av Dopplergruppen. Aksjer i Doppler Energie, operatøren av det østerrikske nettverket. Stasjonene som for tiden drives under Turmöl-merket er distribuert over hele Østerrike og tilhører et av de mest populære nettverkene i landet. Nesten halvparten av stasjonene som kjøpes er selvbetjeningsanlegg. Mer enn 130 av dem har butikk, ca 80 har et gastronomisk tilbud. Selskapet kjøpt opp av Orlen leverer også et nettverk av elbilladere med 35 ladepunkter på 29 lokasjoner under Turmstrom-merket. Som en del av transaksjonen kjøpes også Austrocard, et selskap som tilbyr drivstoffkort til privat- og bedriftskunder.

Som administrerende direktør Daniel Obajtek påpekte, vil EBITDA for de 266 stasjonene som Orlen vil kjøpe i Østerrike være sammenlignbare med resultatet av de rundt 200 stasjonene i Ungarn og Slovakia som er kjøpt opp fra MOL.

– Vi overtar den tredje største detaljhandelskjeden i Østerrike og kontrollerer rundt 10 prosent. Personmarked og samtidig ca 14 prosent. Grossistmarkedet (…) Jeg tror ikke det var noe problem å få EU-kommisjonens godkjenning for denne transaksjonen, siden vi ikke hadde noen kontorer i Østerrike. «Jeg forventer godkjenning innen omtrent et dusin uker og umiddelbart etter kanaloppkjøpet,» sa Obajtek til journalister.

Overtakelsen av det østerrikske selskapet og bensinstasjonsnettverket vil bli finansiert av overskuddet til Orlen Group. Ferdigstillelse vil skje etter godkjenning fra antitrustmyndighetene og er planlagt til årsskiftet 2023/2024.

ORLEN Group har 3.156 stasjoner. 39 prosent av disse er fremmedlegemer. Etter overtakelsen av Turmöl-kjeden øker antall stasjoner til 3.422, og andelen utenlandske stasjoner i hele salgsnettet er 44 prosent.

Orlen Group administrerer raffinerier i Polen, Tsjekkia og Litauen, driver detaljhandel i Sentral-Europa, gruvedrift i Polen, Norge, Canada og Pakistan, samt kraftproduksjon, inkludert fornybare energikilder, og distribusjon av naturgass. Som en del av å bygge et multienergikonsern fullførte selskapet oppkjøpene av Energa, Grupa Lotos og PGNiG. Den konsoliderte omsetningen i 2022 nådde PLN 277,56 milliarder. Selskapet har vært notert på Warszawa-børsen siden 1999; er inkludert i WIG20-indeksen.

You may also like

Leave a Comment