Home » Orlen varsler en ytterligere reduksjon i gassprisene for bedriftskunder. Vi kjenner detaljene – nyheter

Orlen varsler en ytterligere reduksjon i gassprisene for bedriftskunder. Vi kjenner detaljene – nyheter

by Gunnar Garfors

Orlen Group kunngjorde onsdag at det nylige fallet i gassprisene på den polske elektrisitetsbørsen har ført til en ytterligere reduksjon i gassprisene i prislisten for bedriftskunder til PGNiG Obrót Detaliczny, som faktureres i henhold til prisen «Gas for Business» liste. I juli vil prisen for disse kundene være PLN 239,85/MWh (netto, uten særavgift), noe som betyr at den blir PLN 53,58/MWh, altså 18 % lavere. – enn i juni (PLN 293,43/MWh).

«Enda en reduksjon i gassprisene for bedriftskunder i år er resultatet av at PGNiG Obrót Detaliczny slutter seg til den sterke Orlen Group,» understreket PKN Orlens president Daniel Obajtek i selskapets pressemelding. «Den finansielle stabiliteten som tilbys av multi-energiselskapet har gjort det mulig for PGNiG Obrót Detaliczny å endre prismetoden til en mer fleksibel metode som gjenspeiler situasjonen på det europeiske gassmarkedet. Samtidig kan selskapet fortsette å garantere sikkerheten til gassforsyninger til alle sine kunder,» anslår han.

«Gass for Business»

I henhold til den nye metoden for utforming av PGNiG OD-prislisten, introdusert fra 1. april 2023, er prisene i den indeksert til børsnoteringer. Prisen for bedriftskunder som bruker prislisten «Gaz dla Biznesu» oppdateres hver måned og beløpet annonseres en måned i forveien.

Prislisten «Gass for bedrifter» er rettet mot bedrifter og institusjoner, samt andre bedriftskunder som ikke er faktureringspliktige i henhold til tariffen godkjent av presidenten i Energitilsynet. Detaljer om prisberegningen i prislisten finner du på nettstedet til PGNiG Obrót Detaliczny.

PKN Orlen bekymring

PKN Orlen er det største polske selskapet, et aksjeselskap med en eierandel på 49,90 prosent i statskassen. Bedriften har syv raffinerier i Polen, Tsjekkia og Litauen, rundt 3,1 tusen. Bensinstasjoner i Polen, Tyskland, Tsjekkia, Slovakia, Litauen og Ungarn. Selskapet opererer i over 100 markeder. Fokus er på markedene i Sentral-Europa, Norge, Canada og Midtøsten.

I november 2022 fullførte Orlen offisielt prosessen med å kjøpe PGNiG Group, den største gassleverandøren i Polen, og den tidligere Grupa Lotos – landets nest største drivstoffleverandør. Orlen Group inkluderer også Energa, en strømprodusent.

Les også:PAP/Mr

You may also like

Leave a Comment