Home » Over 5,2 tusen mennesker fra Radom bispedømme skal til Jasna Góra

Over 5,2 tusen mennesker fra Radom bispedømme skal til Jasna Góra

by Catherine Monroe

5.215 mennesker deltar i den 45. pilegrimsreisen til bispedømmet Radom til Jasna Góra. Takkoffertjenesten for alle de 37 gruppene til Vår Frue av Czestochowa ble avsluttet på Przeprozna Górka. Antallet pilegrimer i år er høyere enn i fjor da 4848 mennesker besøkte Polens åndelige hovedstad.

Under gudstjenesten minnet biskop Marek Solarczyk i sin tale til pilegrimene om at de i år på vei til den salige mor ble ledsaget av ordene: «Jeg tror på Kristi kirke.» Han sa at tiden for pilegrimsreise er en opplevelse var og er nær, uttrykt i en slags bekjennelse av Gud som sier til oss: Du er mitt elskede barn, min brud. Vi takker for det. Det er denne styrken, kraften og velsignelsen som binder oss sammen. Det er styrken til bispedømmet Radom å styrke menigheter og familier – sa biskop Solarczyk.

– La oss formidle denne smaken av Kirken, dette fellesskapet forent av Gud. Hver av dere bærer Guds utstråling i dere. La oss videre integrere alt dette i livene våre – fortsatte biskopen av Radom.

87 prester, 4 diakoner, 11 seminarister, 2 religiøse og 6 religiøse deltar på pilegrimsferden. Pilegrimene er ledsaget av 8 leger, 68 sykepleiere og 16 ambulansepersonell. Antall ordinaler er 178 og musikal 264. Det er også 3 personer som har ansvaret for sosiale medier.
Den yngste pilegrimen er 4 måneder og den eldste 78 år.

Pilegrimsreisen vil bli ledsaget av representanter fra Norge, England, Ukraina, Slovakia, Sveits, USA, Italia, Tyskland og Nederland.

Den 45. pilegrimsreisen til bispedømmet Radom vil nå Jasna Góra rundt klokken 15.00.

Kjære leser,
Vi er glade for at du besøker portalen vår. Vi er her for deg!
Hver dag publiserer vi den viktigste informasjonen fra kirkens liv i Polen og verden. Men uten din hjelp vil det bli vanskeligere og vanskeligere å fullføre denne oppgaven.
Det er derfor vi spør deg Støtte for eKAI.pl-portalen gjennom Patronite-tjenesten.
Takket være deg kan vi oppfylle vårt oppdrag. Mer informasjon finner du her.

You may also like

Leave a Comment