Home » Over 85 prosent av forsikringsselskapene fra den sentraleuropeiske regionen tror at samarbeid med InsurTech-industrien kan støtte deres teknologiske utvikling

Over 85 prosent av forsikringsselskapene fra den sentraleuropeiske regionen tror at samarbeid med InsurTech-industrien kan støtte deres teknologiske utvikling

by Peter Østbye

Over 85 prosent av forsikringsselskapene fra den sentraleuropeiske regionen mener at samarbeid med InsurTech-industrien kan støtte deres teknologiske utvikling | DeloitteJavascript er deaktivert

Rapportere «Et positivt samarbeid. Sentraleuropeiske forsikringsselskaper og forsikringsselskaper: utfordringer, muligheter og trender« oppsummerer Deloittes forskning blant forsikringsselskaper og selskaper fra insurtech-sektoren som opererer i det sentraleuropeiske markedet. Målet med analysene var å sjekke status for samarbeidet mellom assurandører og assurandører, definere de største utfordringene i den videre innstrammingen og vise på hvilke områder begge sider har størst forhåpninger for fremtiden.

Rapporten dekket følgende temaer:

  • Tidligere samarbeid mellom forsikringsselskaper og forsikringsselskaper. Undersøkelser har vist at 70 % av forsikringsselskapene i Sentral-Europa-regionen har iverksatt felles initiativ med selskaper fra forsikringsteknologisektoren de siste årene. I tillegg er så mange som 74 % av forsikringsselskapene fornøyde med å jobbe med InsurTechs.
  • Samarbeidsmodeller og utgifter til innovasjon. Studien analyserte attraktiviteten til ulike samarbeidsmodeller mellom forsikringsselskaper og selskaper fra insurtech-sektoren. Det mest populære akkurat nå er å skaffe en teknologilisens. Forsikringsselskapenes økende utgifter til innovative prosjekter de siste årene ble også analysert.
  • De viktigste utfordringene for fremtiden. Ifølge forsikringsselskaper (61 %) er den største hindringen for effektiviteten av samarbeid mellom forsikringsselskaper og forsikringsselskaper utilstrekkelige budsjetter for innovative prosjekter. Hovedutfordringene for forsikringsselskapene er restriktive regelverk (57 %) og behov for å tilpasse løsningene som tilbys til eksisterende IT-infrastruktur (57 %).
  • Mest interessante områder for innovasjon for forsikringsselskaper i Sentral-Europa. Risikovurdering, prissetting, personalisering av forsikringsprodukter og automatisering av interne prosesser er temaer som forsikringsselskapene nevner som nøkkelområder for å jobbe med forsikringsselskaper i årene som kommer.
  • Regional særegenhet ved samarbeidet mellom forsikringsselskaper og forsikringsselskaper. Mens mange relativt enkle innovasjoner (f.eks. automatisering) introduseres i alle markeder i regionen, kan man se forskjeller i prioritet for mer komplekse løsninger.

Et positivt samarbeid. Sentraleuropeiske forsikringsselskaper og forsikringsselskaper: utfordringer, muligheter og trender.

Last ned rapporten

rapportere

Et positivt samarbeid. Sentraleuropeiske forsikringsselskaper og forsikringsselskaper: utfordringer, muligheter og trender.

Over 85 prosent av forsikringsselskapene fra den sentraleuropeiske regionen tror at samarbeid med InsurTech-industrien kan støtte deres teknologiske utvikling

Til tross for forsikringsselskapenes motvilje mot å starte felles innovative satsinger med selskaper fra forsikringsteknologisektoren, vurderer de aller fleste forsikringsselskapene det tidligere samarbeidet som svært positivt.

Last ned rapporten

Var denne siden til hjelp?

You may also like

Leave a Comment