Home » overføringer. Erling Haaland under press. Hele Europa venter på den norske avgjørelsen

overføringer. Erling Haaland under press. Hele Europa venter på den norske avgjørelsen

by Erlend Loe

  • Erling Haaland er for tiden under mye press fra sin nåværende klubb Borussia Dortmund for å ta en avgjørelse om fremtiden hans
  • Neste sommer kan du kjøpe Norwegian «plutselig» for 75 millioner euro, og praktisk talt hele Europa står i køen
  • Dortmund-klubben vil gjerne beholde Haaland, men resultatene hans denne sesongen kan få nordmannen til å velge et sterkere lag
  • Ytterligere viktig informasjon finner du på Onet-hjemmesiden

Kylian Mbappe eller Erling Haaland? Real Madrid eller Premier League-klubben? Det kommende overgangsvinduet i sommeren vil bli spennende ettersom to unge, men strålende spisser sannsynligvis vil bytte klubb. Selvfølgelig er det mulig at franskmannen blir hos Paris St. Germain og nordmannen hos Borussia Dortmund, men det er usannsynlig. Den tyske klubben gjør alt de kan for å overbevise 21-åringen om å bli på Signal Iduna Park, men Haalands innsats er mer nedslående enn oppmuntrende. Og han klager allerede åpent på handlingene til BVB-sjefene, og det betyr i bunn og grunn én ting – skilsmisse.

Den ene siden elsker fortsatt

– Klubben presser meg stadig til å ta en avgjørelse. Og det må jeg ta tak i snart, selv om hovedmålet mitt for de neste ukene er å spille fotball. Men presset fra Borussia på fremtiden min øker, sa Haaland etter Bundesliga-finalen, der Dortmund beseiret Freiburg 5-1.

På den ene siden er det ikke overraskende at BVB-sjefene ønsker en klar og oversiktlig situasjon. For hvem ville ikke det? På en eller annen måte må de planlegge laget for de neste kampene og nordmannen er den beste Borusse-spilleren. Hvis han går ut, må det finnes en passende etterfølger for ham. Men igjen, det er vanskelig å gå med på en skilsmisse når den ene siden fortsatt er forelsket. Og Borussias kjærlighet til Haaland er så stor at administrerende direktør Hans-Joachim Watzke ønsker å doble inntekten, noe som gjør nordmannen til den første spilleren i Dortmund-klubbens historie som bryter 20 millioner euro-grensen for et spilleår.

«Erling er fortsatt ung, han har tid. Jeg tror nok en sesong i Borussia vil være veldig positivt for utviklingen hans, sa Watzke.

Svake argumenter fra Borussia

Problemet er imidlertid at BVBs resultater neppe er et argument i samtalene. For hvordan kan du overtale Haaland til å bli når Borussia sa farvel til Champions League etter gruppespillet denne sesongen og nå sliter i Europa League? Hvordan nevne den mest verdifulle fotballspilleren noen dager etter å ha vunnet andredivisjon St. Pauli i 16-delsfinalen i DFB-cupen? Og hvordan viser du ham Bundesliga-tabellen der tapet mot Bayern München er stort igjen og mer sannsynlig vil stige enn stige? Hva slags utvikling er det for en fotballspiller å spille om andreplassen i Tyskland når han kan spille om titler i sterkere klubber år etter år? Og viktigst av alt, han kunne tjene enda mer.

Klubben fra Dortmund har ikke så mange argumenter for å overbevise nordmannen. Det eneste håpet er at Haaland selv bestemmer seg for at han vil spille på Signal Iduna Park ett år til fordi han har et godt liv i Ruhr-området. Men selv om denne regionen definitivt har vendt seg til sin fordel det siste tiåret eller så, er det ikke Madrid, London eller München.

dominoeffekt

Nordmannen har kontrakt med BVB, men har en sluttvederlag på 75 millioner euro, som gjelder fra i sommer. For en spiller av denne klassen og i dag er ikke en slik sum en stor sak, spesielt for de rikeste klubbene. Og det er absolutt ikke et fugleskremsel, men mer en spore til ledere i Premier League, LaLiga, PSG eller Bayern. For det er åpenbart at Haaland kommer til å spille et sted.

Derfor venter spissen på spissens avgjørelse ikke bare i Dortmund, men nesten over hele Europa. For før nordmannen selv bestemmer hvordan fremtiden hans skal se ut, er det vanskelig å holde konkrete samtaler og forhandlinger. Og avgjørelsen hans vil ha en dominoeffekt. Hvis han kunngjør sin avgang fra Borussia, vil det også påvirke fremtiden til alle Europas fremste midtspisser, inkludert Robert Lewandowski og hans forhandlinger med Bayern München. For hvis det er en spiller på 21 år som har 55 mål på 56 kamper i Bundesliga og 23 mål på 19 kamper i Champions League på 21 år, kan du bare ikke gi opp kampen for ham. Og det er absolutt ingen som gir opp hvis den norske spissen bare annonserer hvordan han vil at fremtiden skal se ut.

You may also like

Leave a Comment