Home » Overganger: Erling Haaland velger FC Barcelona

Overganger: Erling Haaland velger FC Barcelona

by Erlend Loe

Erling Haaland ville tatt sitt valg. Den norske spissen kurtiseres av mange klubber i Europa og har valgt Spania og FC Barcelona for å fortsette karrieren. Men den katalanske klubben må fortsatt skaffe midler for å sikre tjenestene sine.

I flere uker har Real Madrid og Barça kjempet på avstand om å hente Borussia Dortmund-spilleren. Forført av ideen om å utvikle seg på den andre siden av Pyreneene, ville Haaland (21) ha foretrukket den katalanske klubben, ifølge Deportes Cuatro. Målscoreren ønsker å være leder for et prosjekt. Og av denne grunn foretrekker han ikke å sette kursen mot Real Madrid, hvor Kylian Mbappé, som avslutter kontrakten med PSG, er ventet på slutten av sesongen. Han sies å være i søkelyset ikke bare hos den franske spissen, men også hos Karim Benzema og Vinicius.

President Joan Laporta, veldig involvert i disse filene, har til og med inngått en avtale med sin agent, Mino Raiola. Haaland ville signere en treårskontrakt med to valgfrie år og få en brutto årslønn på i underkant av 30 millioner euro. Hvis han nektet å nevne den norske offentlig, ville Laporta være veldig trygg privat. «Jeg signerer Haaland i sommer», skal han ha sagt privat.

Men alt er ikke oppklart med hans ankomst. Med Barcelona som står overfor betydelige økonomiske problemer, må Laporta skaffe € 100 millioner som skal brukes til å betale kompensasjon for overgangen hans til Borussia Dortmund samt provisjonen til Mino Raiola. Barça vil derfor måtte gi fra seg flere spillere for å samle inn denne summen og redusere lønnssummen. Samuel Umtiti, Philippe Coutinho, Memphis Depay og Frenkie De Jong er en del av en lang liste over spillere som sannsynligvis vil bli skjøvet ut.

Hvis Erling Haaland og Kylian Mbappé signerte for henholdsvis Barcelona og Real Madrid, burde Clasicos mellom de to klubbene bli mildt sagt tungpustet og spennende. Som i en tid for ikke så lenge siden da Lionel Messi var på den ene siden og Cristiano Ronaldo på den andre.

You may also like

Leave a Comment