Home » Oversikt over helgearrangementer i vintersport. Hvem vant verdenscupkonkurransene i nordisk kombinert og alpint?

Oversikt over helgearrangementer i vintersport. Hvem vant verdenscupkonkurransene i nordisk kombinert og alpint?

by Gunnar Garfors

Nordisk kombinert verdenscup åpnet sist helg. Med deltakelse fra Polen deltok også hurtigløpere i juniorkonkurransen for første gang. En av deltakerne i alpintkonkurransen opplevde dramatiske øyeblikk.

Den 34 år gamle sveitseren Mauro Caviezela, vinner av den lille krystallkulen i Super-G i 2020, ble fraktet med helikopter til sykehus etter en alvorlig ulykke i ski-VM i Super-G søndag. Det var hans første opptreden siden januar 2021, da han fikk en alvorlig hjernerystelse.

I Lake Louise, hvor hendelsen skjedde, deltok spillere i to arrangementer. Lørdag var det utforkjøring hvor nordmannen Aleksander Kilde viste seg å være best. Lørdagens vinner var også nær suksess i søndagens Super-G-konkurranse, men endte på andreplass. Vinneren ble sveitsiske Marc Odermatt, som hadde blitt nummer tre i utfor dagen før.

Neste konkurranse er planlagt til neste helg i Beaver Creek (USA). Fredag ​​og lørdag konkurrerer herrene i utfor og søndag i super-G.

I Ruka startet konkurransen i verdenscupen i sesongen 2022/23 med doble utøvere. Tyskeren Julian Schmid vant premierekonkurransen, for hvem det var karrierens første triumf. Norges Jan Magnus Riiber var best lørdag og søndag, mens vinneren ble nummer to og fem fredag.

Etter tre konkurranser er leder i totalklassen Schmid foran Riiber. Neste ut er Japans Ryota Yamamoto og Norges Jens Luraas Oftebro, som endte blant de fire beste i hver av konkurransene.

Neste Nordic Combined World Cup-konkurranse finner sted på Lillehammer helgen 3. og 4. desember.

Den første konkurransen i verdenscupen for hurtigløp på skøyter fant sted forrige helg. Wiktoria Dąbrowska gjorde det veldig bra i Seinajoki, Finland, og ble nummer to på 1000 meter. Den 16 år gamle polakken gjorde det bra også på andre distanser – hun ble nummer seks på 500 meter og femte på 1500 meter.

Sammen med Michał Kopacz var også Dąbrowska på pallen i mixed-stafetten. Polakkene avsluttet konkurransen på tredjeplass, og tapte bare for spanjolene og østerrikerne.

Det skjer i Polen og i verden – les videre i.pl

reklamemateriell for partnere

You may also like

Leave a Comment