Home » P. Kryza: Alle prestene i Ukraina sier de vil bli der

P. Kryza: Alle prestene i Ukraina sier de vil bli der

by Peter Østbye

Som påpekt av Kristus, som i årevis har koordinert bistanden som strømmer til landene i det tidligere Sovjetunionen via Kirkens hjelpeteam i øst, er de fleste forespørslene han mottar for øyeblikket om hjelp til å komme til Polen fra forskjellige deler av Ukraina . «Hjelpeløsheten er det verste. Folk som ikke kan nå grenseovergangene ringer meg. Et drama finner også sted ved grensen, fordi på grunn av massemobiliseringen blir familier separert og menn blir ikke løslatt fra Ukraina-vansker, jo mer vi hele tiden leter etter nye måter for flerdimensjonal hjelp og lytter til alt folk forteller oss som kommer fra østen eller tar kontakt med ham «- sier p. Kryza.

Han understreker at forespørsler om hjelp til å komme inn i Polen ikke kommer fra geistlige som er fast bestemt på å forbli i Ukraina. «Alle prestene og mange nonner jeg snakket med sier at de vil bli i Ukraina til slutten. De risikerer døden å følge de som er kjære for dem Kharkiv-Zaporizhia bispedømme, som sa at han var klar for alt som kunne skje med ham der.

Direktøren for teamet «Aid to the Church in the East» bemerker at et viktig element i bistanden er å gi konkret informasjon om situasjonen i denne delen av verden, som selv om for Polen er et element i historien, for mange mennesker utenfor Polen er imidlertid nesten en nyhet. – Jeg ser en viktig oppgave for den polske diasporaen her. Uansett hvor vi er i verden, la oss snakke om vår historie, utfordringer, men også om de vakre og dyrebare tingene som vi polakker kan ta for gitt. La i det minste dette bidra til at krigen i Ukraina ikke blir ignorert og misforstått, oppfordrer han.

You may also like

Leave a Comment