Home » På årsdagen for massakren i Volhynia legger Russland skylden på Ukraina i FN-forumet. Polen og 45 land boikotter møtet – Wprost

På årsdagen for massakren i Volhynia legger Russland skylden på Ukraina i FN-forumet. Polen og 45 land boikotter møtet – Wprost

by Gabriel Scott

11. juli innkalte Russland til et møte i FNs sikkerhetsråd under Arria-formelen, det vil si et uformelt møte. Temaet for møtet var et tilsynelatende forsøk på å påtvinge FN-land en russisk propagandanarrativ, ettersom det var «Ny-Nazism and Radical Nationalism: Exploring the Causes of the Crisis in Ukraine».

Russland angriper Ukraina på FN-forum. Hun brukte årsdagen for Volhynia-massakren

Den polske FN-ambassadøren Krzysztof Szczerski delte at det ikke var tilfeldig at datoen for møtet var 11. juli, dvs. Årsdagen for «Bloody Sunday», høydepunktet av massakren i Volhynia.

«På årsdagen for Volhynia-massakren angrep Russland Ukraina på FN-forumet, og brukte kynisk blant annet minnet om ofrene,» skrev Szczerski.

Den polske ambassadøren informerte også om boikotten av møtet fra Polen og 45 andre land. Landene har utstedt en felles erklæring om dette temaet.

Boikott på FN-forum. Den ble signert av Polen og 45 andre land

«Vi fordømmer Russland for igjen å misbruke sitt sete i FNs sikkerhetsråd for å spre desinformasjon. Vi avviser Russlands nådeløse forsøk på å forvrenge historien for egen politisk vinning og for å fremme svært skadelige falske fortellinger og desinformasjon om naboland, inkludert ubegrunnet å stemple andre som «nyfascister» og «nynazister», heter det i uttalelsen. «Problemene med voksende nynazisme og antisemittisme rundt om i verden fortjener en konstruktiv diskusjon. Vi beklager at dette ikke var meningen til Russland i dag. – la til.

Stater anklager Russland for at dagens uformelle møte er nok et kynisk og åpenbart forsøk «For å rettferdiggjøre den uprovoserte, massive og ulovlige invasjonen av Ukraina, hvis fortsatte konsekvenser er tragiske ikke bare for folket i Ukraina, men også for mennesker over hele verden.».

«Vi gjentar vår appell til Russland om å avslutte fiendtlige desinformasjonskampanjer mot Ukraina, avslutte den brutale og bevisste angrepskrigen, og umiddelbart, fullt og betingelsesløst trekke tilbake sine styrker og utstyr fra ukrainsk territorium,» krevde underskriverne.

Erklæringen ble signert av Albania, Andorra, Australia, Østerrike, Belgia, Bulgaria, Canada, Kroatia, Republikken Kypros, Tsjekkia, Danmark, Estland, Finland, Frankrike, Georgia, Tyskland, Hellas, Guatemala, Ungarn, Island, Irland, Italia, Japan, Latvia, Liechtenstein, Litauen, Luxembourg, Malta, Moldova, Monaco, Montenegro, Nord-Makedonia, Nederland, New Zealand, Norge, Palau, Polen, Portugal, Romania, Slovakia, Slovenia, Spania, Sverige, Ukraina, Storbritannia , USA og EU.


Les også:
Morawiecki om Volhynia-massakren: Ukraina ser at arvingen til UPA er den russiske Mir

You may also like

Leave a Comment