Home » På den hviterussiske grensen for 5 millioner. vil sette opp et overvåkingssystem

På den hviterussiske grensen for 5 millioner. vil sette opp et overvåkingssystem

by Thure Lindhardt

Det norske informasjonsteknologiselskapet Atea for 5,05 millioner euro. vil installere et videoovervåkingssystem ved kabelgrensevakten i Varėna-distriktet.

Det norske informasjonsteknologiselskapet Atea for 5,05 millioner euro. vil installere et videoovervåkingssystem ved kabelgrensevakten i Varėna-distriktet.

Statens grensevakttjeneste (SBGS) har foreløpig ikke et slikt system i denne 45 kilometer lange delen av grensen til Hviterussland.

I henhold til kontrakten datert 18. november skal selskapet være ferdig med arbeidet innen november 2022, publisert på den sentrale innkjøpsportalen.

SBGS-representant Giedrius Mišutis sa til BNS at når brannmuren er implementert, vil grensevaktene hele tiden kunne overvåke og registrere objekter som krysser eller nærmer seg statsgrensen. I tillegg til å installere utstyret, skal Atea også lære opp grensevakter på det.

Ifølge tjenesten kontrollerer grensevaktene i dag rundt 61 prosent av moderne utstyr. Ytre grenser til EU, som Litauen er ansvarlig for å beskytte. Hele sjøgrensen, som er over 119 kilometer lang, følges av hele grensen mot Russland med rundt 38,6 prosent. grenser til Hviterussland.

Litauen er ansvarlig for nesten 1,1 tusen. Kilometer av EUs ytre grenser, hvorav 679 kilometer til Hviterussland.

I følge representanten for SBGS er det planlagt at slike systemer skal installeres i hele grensedelen til Hviterussland i 2022.

You may also like

Leave a Comment