Home » På en Honda Monkey motorsykkel fra Italia til Norge med én tank bensin. Slik feirer Acerbis sin 50-årsdag

På en Honda Monkey motorsykkel fra Italia til Norge med én tank bensin. Slik feirer Acerbis sin 50-årsdag

by Peter Østbye

I år feirer merket Acerbis sin 50-årsdag. Ved denne anledningen bestemte produsenten av klær, tilbehør og motorsykkeldeler seg for å sette ny rekord for den lengste motorsykkelturen på én tank med drivstoff. Verktøyet vil være… Honda Monkey.

Acerbis har forberedt dette prosjektet i nesten to år, og utfordringen startet 10. juni. Sykkelen vil bli ledet av journalist Mauritzio Vettor, spansk motorsyklist og reisende Alicia Sornosa og sjåfør Andrea Rastrelli. Du drar til Nordkapp fra Albino i Italia. De har som mål å tilbakelegge 4358 km, og slå dagens rekord med rundt 400 km, men hevder at de kan gå opp til 5000 km.


Prosjektet heter AC50 og Honda Monkey 125 vil være verktøyet for å sette den nye rekorden. Testen vil finne sted i prototype motorsykkelklassen. Dette er fordi sykkelen er spesielt klargjort for dette arrangementet og er utstyrt med en drivstofftank med en kapasitet på 108 liter. Våghalsene reiser gjennom Østerrike, Tyskland, Danmark, Sverige og Finland.

I grunnversjonen har Honda Monkey 125 en maksimal effekt på 9,4 hk og et maksimalt dreiemoment på 11 Nm. Drivstofftanken har en kapasitet på 5,6 liter og oppgitt drivstofforbruk er 1,5 liter per 100 km. Og alt det med en egenvekt på 104 kg. Med en vekt på 212 kg vil drivstofforbruket sikkert øke, men det er mulig at Guinness verdensrekord fortsatt vil bli brutt. Tidligere ble en prototype testet, som hadde en 114-liters tank og muliggjorde 304 runder på en 1,9 km bane. Den endelige versjonen viste et drivstofforbruk på 1,69 liter per 100 km. Teoretisk sett skal det være mulig å tilbakelegge 6.390 km med den. Informasjon om prosjektet og fremdrift kan følges på nettsiden ac50.acerbis.com.

You may also like

Leave a Comment