Home » På Jurbarkas nattfotballturnering – til og med 53 kamper

På Jurbarkas nattfotballturnering – til og med 53 kamper

by Thure Lindhardt
Marijampolė «Šešupė». FOTO: Arrangør.

Marytė Marcinkevičiūtė, sportas.info

For tredje gang fant en natt 5 × 5 fotballturnering sted i Jurbarkas, denne gangen til minne om Petras Valutis, den mangeårige formannen for distriktsrådet til den litauiske idrettsforeningen Žalgiris og visepresident for LSD Žalgiris.

21 lag fra Kaunas, Marijampolė, Kaunas County, Telšiai, Telšiai County, Vilkaviškis, Šakiai, Šilalė og Jurbarkas deltok i turneringen.

HEDR MINNET. Algis Bronislovas Vasiliauskas, president for LSD Žalgiris, president i Tauragė fotballforbund, og Arūnas Pukelis, medlem av eksekutivkomiteen til det litauiske fotballforbundet (LFF), ønsket utøverne velkommen ved åpningen av konkurransen.

Blant gjestene var Piotr Orlov, medlem av LFFs etiske komité, Algirdas Gudaitis og Audronis Zairys, medlemmer av Jurbarkas distriktsråd.

Under arrangementet holdt p. Valutis ett minutts stillhet og representantene for fotballklubben Jurbarkas Imsrė plasserte en bukett blomster på den avdødes grav.

I år blir p. Valuchis den 24. august. ville være 70 år gammel. Han var en stor sportsarrangør, lagene fra Jurbarkas han ledet konkurrerte med suksess i algiris samfunnspill og forskjellige turneringer.

Mr. Valutis hjalp også til med å organisere de to første 5 × 5 fotballturneringene den kvelden.

Han var leder for forskjellige sportsbegivenheter. Richter, takket være omsorgen og innsatsen til P. Valutis, ble det bygget et teknisk landbruksstadion og en gymsal i Smalininkai, et stadion, tennisbaner og en gymsal i Pagėgiai, et stadion og et rulleskøytekompleks, et sportskompleks og et bowlinghall i Jurbarkas, i Tauragė – en bowlinghall.

Valutis døde 28. juni 2020 i en alder av 68 år. Han er gravlagt i Jurbarkas.

Den nye sjefen i Jurbarkas, Saulius Pranskaitis, fortsetter nå arbeidet som han har startet og vedlikeholdt.

TORGET – 53 MØTER. Hovedarrangørene av nattbegivenheten Jurbarkas er fotballklubben Jurbarkas Imsrė, ledet av Mato Venslauskas, og Jurbarkas fysiske kultur- og sportssenter (direktør Odeta Vaitiekūnaitė).

M. Venslauskas deltok selv i turneringen, og representerte laget til Ąžuolas fra Jurbarkas.

Da klubbsjefen spilte på banen, ble alt tatt hånd om av hans mor, Vilma Venslauskienė, medlem av klubbens styre og medlem av distriktsrådet.

Konkurransen fant sted på fire steder på Romualdas Marcinkus Stadium i Jurbarkas. Lagene ble delt inn i fire undergrupper.

To omganger på 10 minutter hver ble spilt. Kampen begynte klokken ni om kvelden, og prisene ble delt ut klokken tre om kvelden.

Som uttalt av sjefen for konkurransen. Dommer Kęstutis Švedas, en ansatt ved Jurbarkas District Physical Culture and Sports Center, spilte 53 økter. Konkurransen ble overvåket av dommerne Telšiai (3) og Plungė (1).

«Denne nattturneringen var en stor attraksjon for Jurbarkas. Generelt er det bare noen få nattfotballturneringer i Litauen, noe som gjør det spesielt attraktivt for tilskuere.

Konkurransen var emosjonell, vedvarende og det manglet ikke på interessante øyeblikk. – Det var vanskelig å spå på forhånd hvem som skulle bli vinneren, sa K. vedas.

SUKSESSEN TIL ŠEŠUPĖ. Semifinalene var spesielt pågående, som begge endte uavgjort og gikk seirende ut etter en rekke straffesparkkonkurranser.

Marijampols «Šešupė» trakk 1-1 med Jurbarkas lag X (straffene var 3-1 fra Marijampolės lag) og Kaunas «Nenoriu» scoret også 1-1 med Šilali-laget (Kaunas beseiret straffen 3-2).

Innbyggerne i Marijampolė hadde et stort støtteteam og fansen deres kom til konkurransen i tre biler.

Aktivt støttet av sitt publikum vant «Šešupė» også finalen. Under kampen med innbyggerne i Kaunas, på slutten av første omgang, nådde spilleren deres Tomas Janušauskas målet som avgjorde vinnertittelen for innbyggerne i Marijampolė.

Som den beste spilleren av vinnerne ble T. Janušauskas premiert. Han mottok en sjekk på € 15 fra en av turneringssponsorene, Star Pizza.

Lagets kaptein og manager, Ernestas Stepšys, 31, forsvarte Šešupės mål.

Han bommet ikke et eneste mål på fire kamper og trakk ballen fem ganger på tre kamper.

«Šešupė» er et team av våre venner som består av amatører. Det vi kan, leker vi. For våre spillere – i alderen 20+, og jeg er den eldste på laget. I fjor hadde vi denne turneringen uten hell, vi avsluttet kampen i en undergruppe og i år vant vi vinnercupen. Vi takker støtteteamet vårt, som bidro mye til seieren vår. Jeg likte nattturneringen til folket i Jurbarkas, den gode stemningen rådde, stemningen ble løftet av vakker musikk, sa E. Stepšys, som jobber som selskapsleder.

Innbyggerne i Marijampolė mottok et Hummel-gavekort (150 euro), et gavekort på 50 euro til Juras & Barkus Sushi & Pizza, en T-skjorte, Dobelle sunn mat og Bilaris-bilvaskepletter.

Teamet donerte en kupong på 50 euro til det første paret fra Jurbarkas på en dyp natt på gaten og ønsket dem en morsom kveld i kantinen, fordi det ikke lønnet seg for Marijampolė å reise tilbake til Jurbarkas dagen etter.

AB Vasiliauskas overrakte pokalen til vinnerne.

Prosjektet Sport – En kilde til helse og kunnskap for alle er samfinansiert av Idrettsfremmende fond forvaltet av Kunnskapsdepartementet, Education Exchange Support Fund og Central Project Management Agency.

You may also like

Leave a Comment