Home » På slutten av spenningen vinner de franske håndballspillerne OL-gull for tredje gang i historien

by Thure Lindhardt

KOMMER SNART: Livestart:

PÅGÅR: Oppdatert

FERDIG: Slutt på livet:

Hva du skal huske

De blå var redde, men de er olympiske mestere! På slutten av en finale der de ledet fra start til mål, beseiret franskmennene dette vakre danske laget (25-23). Til tross for Hansens start, dominerte de blå kampen og scoret til og med en ledelse på seks mål i finalen. Til tross for alt var Guillaume Gilles spillere livredde for en dobbel utvisning som gjorde at danskene kunne returnere til et mindre mål. Blues kom deretter tilbake i kampen for ikke å kaste seg og kunne regne med en avgjørende stopp av Genty på 7 m for å opprettholde ledelsen. Etter et siste tap av den danske ballen kunne franskmennene score i det tomme målet og dermed bli olympiske mestere.

I denne finalen, som endte med en liten scoring, var franskmennene defensivt utholdende og målfarlige til tross for luftgap i andre omgang. Totalt sett sto de blå konsekvent imot Hansens 9 mål og Gidsels 6. Vincent Gérard gjorde også mange viktige parader. Danskene på sin side brukte lang tid på å komme inn i spillet sitt og strålte med mange balltap og tekniske unøyaktigheter i første omgang. Etter 2008 og 2012 går Blues med en ny gullmedalje! Vi sees i morgen i kvinnefinalen, hvor Frankrike skal spille mot Russland.

TREDJE OL-TITEL FOR THE BLUES!

9 år etter London får Blues sin tredje OL-gull!

FRANKRIKE ER OLYMPISK MESTER! (25-23)

I den siste danske aksjonen fikk franskmennene ballen tilbake og traff det tomme målet i siste sekund!

DANSKE MÅL (24.-23., 58.)

Danskene er tilbake i lengden!

Bare to minutter igjen å spille!

Frankrike leder med to mål og den danske treneren ber om pause!

Descat mål! (24-22, 56e)

Frankrike utnytter sin numeriske fordel for å ta tilbake en 2-poengs ledelse i denne knusende slutten av kampen!

Men instruksjonene! (23-22, 56.)

Slutten av spillet er veldig spent da Gidsel bringer laget sitt tilbake i kampen!

GENTYS STOPP!! (23.-21., 55.)

Keeperen drar til Hansens forsøk!

Straffe til Danmark og to minutter til Karabatic!

MEN DE REMIL (23-21, 52e)

Den franske høyrebacken gir de blå to poeng tilbake! Vincent Gérard slapp deretter en stor parade for å fylle det gapet!

Gerards dom! (22-21, 51.)

Den franske keeperen parerer i et viktig øyeblikk!

Frankrike er komplett igjen!

Men instruksjonene! (22.-21., 49.)

Dansken utnyttet den doble utestengelsen og kom tilbake på et poeng fra franskmennene takket være Gidsel, som scoret sitt femte mål i kampen! Frankrike har bedt om en pause.

Dansk mål! (22.-20., 48.)

Danskene er tilbake til to poeng mens Frankrike styrer kampen!

Dobbel utestenging for Frankrike!

Frankrike må holde ut!

Frankrike på 6 i to minutter! (22.-19., 47.)

Abalo er ekskludert da danskene ser ut til å komme tilbake til kampen

Descat mål! (22.-18., 45.)

Fantastisk Descats Dead Leaf Shot

Nok et mål for Hansen! (21.-18., 45.)

Danskene har nettopp scoret to mål i rask rekkefølge!

Men d’Hansen! (21-14, 44e)

Den danske toppscoreren prøver å få opprøret til å ringe med et grandiost slag i takvinduet!

Time out for Danmark!

Frankrike fortsetter å lede løpet og er fortsatt solid defensivt. De tekniske unøyaktighetene til danskene hjelper dem også godt

ROSET AV CARABATIC (21.-16., 41.)

For et preg av den franske spilleren! Dessverre ser det ut til at han har skadet seg ved å falle tilbake

Aber de Mensah (20–16, 40e)

Den danske oppvåkningen er bekreftet og oppfordrer oss til å komme tilbake til spillet!

Remili nytt mål (20.–15., 40.)

Mens danskene ser ut til å våkne, har Remili scoret et nytt mål!

Remili svarer Jacobsen (19-14, 38.)

Remili scorer et nytt mål, og lar Frankrike beholde ledelsen!

Vincent Porte er ute (18-13, 38.)

Etter å ha falt tungt i bakken, måtte franskmennene søke behandling

Hansens mål over 7m (18-13, 38.)

Mikkel Hansen jukser Genty og scorer sitt sjette mål i kampen!

HVILKE DØRSKUDT! (18-12, 36.)

Valentin Porte sender en mine inn i det danske buret før den faller tungt til bakken!

Ny destinasjon for Gidsel! (17-12, 35.)

Dansken overrasker Vincent Gerard og scorer sitt fjerde mål i kampen!

Men de Luka Karabatic! (17-11, 34e)

Frankrike har seks poeng foran kampen og Vincent Gérard er rolig om et dansk forsøk.

Gidsel svarer Remili (16-11, 33.)

Startpoeng for Frankrike! (15-10, 31.)

Godt funnet av Luka Karabatic, Valentin Porte jukser den danske målvakten!

Spillet fortsetter!

Spillerne har kommet tilbake på banen, franskmennene har omgruppert seg for å oppmuntre hverandre en siste gang.

FRANKRIKE FØR TIL EN PAUSE! (14-10)

Veldig solid i forsvar, de blå presset danskene til å gjøre mange feil! Realistisk offensiv feilet franskmennene to ganger på 7-meterskastet. Hansen er kampens toppscorer med 5 mål og Dika Mem er den beste franske målscoreren med 3 mål!

Mem svarer Hansen! (13-9, 29.)

H.Hansen øker sitt eget men Abalo gir 4 poeng på forhånd tilbake til de blå!

Men de Lagarde! (12-8, 28e)

Frankrike forsvarer seg veldig bra og Lagarde straffer danske feil!

Frankrike er tre poeng bak! (11-8, 27.)

Quentin Mahe kom nylig inn i kampen og scoret sitt første mål i kampen!

MÅL FOR ABALO! (10-8, 26e)

Mens danskene multipliserer de tekniske feilene, ber ikke Luc Abalo om sitt andre mål i kampen!

Den mangler fra Guigou! (9-8, 25.)

Den danske målvakten tar en andre straffe for å holde laget i kontakt!

7m jet for blues! (9-8, 25.)

Gidsels gate (9-8, 23.)

Den danske spilleren reiser seg for å bevæpne et slag og lure Vincent Gerard!

Tidsavbrudd forespurt av Frankrike (9-7, 21.)

Hansens nye reisemål! (9-7, 20.)

Dansken scorer et fjerde mål for å gjenopplive laget sitt!

Frankrike får tre poeng på forhånd! (9-6, 19.)

Fabregas og Guigou scoret to mål i rask rekkefølge for å øke gapet i den første perioden!

Hansens mål på 7m! (7-6, 17.)

Denne gangen lurer turneringens toppscorer blues-keeperen!

Abalo gir luft til bluesen! (7-5, 16.)

Etter en flott redning fra Gerard mot Hansen går Abalo i mot og scorer!

Gidsels mål! (6-5, 15.)

Verdens beste høyreback jukser Vincent Gerard

Målet til Remili! (6-4, 14.)

Franskmannen scoret sitt første mål og Danmark ba om pause!

MEN DE MEM! (5-4, 13e)

Franskmennene sendte et tungt slag for å gi de blå en fordel!

Fabregas bommer på målet! (4-4, 10.)

Funnet av Karbatic, Fabregas kan ikke fange rammen!

Fabregas utligner (4-4, 9.)

Etter en god redning av Vincent Gerard, jukser Fabregas den danske spretteren!

Franskmennene snubler over Landin (3-4, 7.)

Den danske keeperen tar flere skudd, men slipper ikke taket!

Danskene tar ledelsen! (3-4, 6.)

En dobbel fra Saugstrup gir dansken ledelsen i dette møtet!

Descats fiasko på 7m! (3-2, 5.)

Franskmennene bommet på sin første straffe i konkurransen!

Straffe konvertert for blues! (3-2, 3.)

Hugo Descat konverterer sin 15. straffe i konkurransen!

Vi gir opp slag for slag (2-2, 3.)

Hansen reagerer på Mems mål og bringer de to lagene til uavgjort!

Karabatic svarer Hansen (1-1, 1.)

Velfunnet Karabatic er utro mot den danske keeperen!

Hansen åpner scoringen (1-0, 1.)

Allerede et 7m jetfly forvandlet av danskene!

Frankrike har mye å gjøre

I de siste 4 møtene mellom de to lagene har Danmark vunnet 3 ganger mot de blå. Frankrikes siste seier mot dagens motstander går tilbake til oktober 2019.

Hansen, den største danske trusselen

Med 52 mål er Mikkel Hansen rett og slett toppscorer i konkurransen!

Danmarks rute

I likhet med Blues slo danskene kun Sverige én gang (30:33). Mikkel Hansens lagkamerater slo deretter Norge i kvarteret (31-25) før de slo Spania (27-23) i semifinalen.

Frankrikes tur

Blues presterte nesten feilfritt i denne olympiske turneringen. Det eneste nederlaget var mot Norge (29:32), da de blå allerede var kvalifisert. Til finalen slo Nikola Karabatics lagkamerater ut Bahrain (42-28) før de eliminerte egypterne i semifinalen (27-23).

Det er tid for Frankrike-Danmark-finalen!

Velkommen til denne live-kommentaren! Det franske laget vil prøve å vinne en tredje olympisk gullmedalje etter 2008 og 2012 titlene! Danmark vil på sin side prøve å komme tilbake til blues etter å ha vunnet Rio-OL-tittelen de vant mot Frankrike. Danskene er også regjerende verdensmestere. Denne kampen spilles på Yoyogi National Stadium!