Home » På valutamarkedet «alt for 5 PLN». Kan det bli verre? «Du må være Holecka for å se fremtiden i lyse farger»

På valutamarkedet «alt for 5 PLN». Kan det bli verre? «Du må være Holecka for å se fremtiden i lyse farger»

by Gunnar Garfors

Pundets fall, kombinert med investorers bekymring for at Italias mest høyreorienterte parti i landets etterkrigshistorie kan dukke opp etter helgens valg, gir næring til risikoaversjon i markedet Den polske zlotyen, som Cinkciarz.pl-analytiker Bartosz Sawicki bemerker, «deler nedgangen i fattigdom med pundet» . I sin kommentar spør eksperten om «alle valutaer vil være 5 PLN», og som han understreker, er dette den største overraskelsen de siste dagene Det fallende pundet kan treffe PLN 5-merket raskere enn euroen, som stiger mot zlotyen.

Som Sawicki påpeker, presser fallet i eurokursen under EUR 0,97 dollarkursen nær PLN 5. I sin tur, «når det gjelder den britiske valutaen, vil det kanskje ikke klare seg uten noen lettelser fra Bank of England, som kan bestemme ekstraordinære renteøkninger eller valutaintervensjon.»

Piechociński: Vi kan anta at situasjonen snart vil forverres

Men som tidligere visestatsminister og økonomiminister Janusz Piechociński påpeker i en op-ed for Money.pl, er det vanskelig å ignorere at den polske økonomien også sliter på grunn av vår regjerings handlinger Snart kan vi forvente en enda verre zloty-situasjon. – Inflasjon på 16 prosent. Dette er begynnelsen på denne «boomen», ikke slutten – hevder Piechociński.

Som han sier, i dagens situasjon må du være «Danuta Holecka» (moderator for Wiadomości TVP – red.anm.) for å se fremtiden til den polske økonomien og zlotyen i lyse farger, og I stedet for å føre en politikk for å beskytte den polske valutaen, legger regjeringen bare bensin på bålet. eksempler? – Bonuser vil bli utbetalt til gruvearbeidere samme dag som den ekstraordinære selskapsskatten innføres. Mer kommer snart, konstaterer eksperten.

I dagens situasjon kan løs finanspolitikk til og med utløse en valutakrise

En lignende oppfatning er av Dr. Przemysław Kwiecień fra meglerhuset XTB, som bemerker dette i sin kommentar Pundets fall bør være en advarsel til andre land.

Resten av artikkelen under videoen

Se også: Faren for en lavkonjunktur er enorm. «Polen fører en politikk for å svekke zlotyen»

På bakgrunn av stigende energipriser nyter økende overføringer også stor popularitet i Polen. En ekspert ved meglerhuset XTB bemerker at selv om dette «til en viss grad ser ut til å være en markedsakseptert løsning, er det lett å gå en fin linje,» og Eksempelet med pundet viser at det til og med kan havne i en valutakrise.

Vurder kvaliteten på artikkelen vår:

Tilbakemeldingen din hjelper oss med å lage bedre innhold.

You may also like

Leave a Comment