Home » Panczenister vil konkurrere i Norge om medaljer ved verdensmesterskapet i allround- og sprint-allround-arrangementer – RadioMaryja.pl

Panczenister vil konkurrere i Norge om medaljer ved verdensmesterskapet i allround- og sprint-allround-arrangementer – RadioMaryja.pl

by Catherine Monroe

I Hamar stiller skøyteløperne i dag til start som en del av verdensmesterskapet i allround og sprint allround. Den polske sprinterrepresentasjonen håper å komme tilbake fra Skandinavia med verdifulle resultater.


En uke etter hjemkomsten fra de olympiske leker i Beijing er «de hvit-røde» nok en gang på vei til mesterskapet for medaljejakt. De dro til Hamar i et lag på seks. På startlisten står i tillegg til Piotr Michalski, Damian Żurek og Marek Kania også Andżelika Wójcik, Kaja Ziomek og Karolina Bosiek. Alle seks har samlet krefter til den intensive sesongavslutningen de siste dagene. Neste helg deltar hun i finalen i verdenscuppen, som arrangeres i Heerenveen, Nederland.

Vi setter våre høyeste forhåpninger til en vellykket opptreden i Hamar på prestasjonen til Michalski, som imponerte med toppformen i år. I januar ble han europamester på 500 meter i Heerenveen i Nederland. I februar var han to ganger på pallen under lekene i Kina. Michalski ble først femte i 500 meter-konkurransen, noen dager senere nummer fire over dobbelt så lang distanse.

– Alt er bra etter OL, selv om det tar litt tid å hvile seg helt og komme seg. Kroppen min begynner allerede å føle påkjenningene denne sesongen. Toppen av form var forberedt for Beijing. Jeg håper imidlertid å kunne vise til litt bra løp på Hamar denne sesongen – mener Piotr Michalski.

Foto av Rafał Oleksiewicz

Andżelika Wójcik mangler ikke på sportslig sinne etter OL. Vinneren av verdenscupkonkurransen fra Salt Lake City ser frem til en høy plassering i verdenscupen i Hamar.

– Følelsene etter Beijing har lagt seg, men jeg vil fortsatt kjempe for gode posisjoner og tider. Jeg vil ikke si hva jeg forventer av meg selv i mesterskapet. På grunn av den politiske situasjonen forlot noen spillere banen, så jeg vil være høyt oppe i allkampen. Vi kan også kjempe om en høy plass i laget med jentene – Andżelika Wójcik tenker.

Foto av Rafał Oleksiewicz

Kaja Ziomek håper også på en prestasjon i verdensmesterskapet allround. Denne sesongen sto Sprinter Cuprum Lubin på pallen under stevnet i Norge. I november ble Ziomek nummer tre i 500 meter-konkurransen i Stavanger.

– All-Around verdensmesterskapet er et veldig krevende arrangement. I Hamar fokuserer jeg mest på lagsprinten hvor vi kan få et godt resultat sammen med jentene – sier Kaja Ziomek.

Starten av de polske representantene ved verdensmesterskapet støttes av PGE Polska Grupa Energetyczna SA, sponsoren til det polske hurtigløpsforbundet.

Verdensmesterskapet i Hamar i rom- og sprint alle runder starter torsdag 3. mars og avsluttes søndag 6. mars.

Foto av Rafał Oleksiewicz

Polsk hurtigløpsforbund

You may also like

Leave a Comment