Home » Partnerskap med polske selskaper og viktige våpenteknologier

Partnerskap med polske selskaper og viktige våpenteknologier

by Peter Østbye

BAE Systems (Hall F, Stand 9) vil vise frem et bredt spekter av forsvars- og sikkerhetsprodukter og tjenester for land-, sjø-, luft-, rom- og cyberspace-applikasjoner på MSPO 2023. Under messen, som vil finne sted i år fra 5. til 8. september i Kielce, vil selskapet presentere team som opererer i Polen, partnerskap med den polske hæren og selskaper i den innenlandske forsvarsindustrien.

Gabby Costigan, administrerende direktør for forretningsutviklingsgruppen i BAE Systems, sa: «BAE Systems forhold til Polen er sterkt og varig. Det etablerte samarbeidet mellom våre team i Polen og våre kunder og industripartnere over hele landet sikrer sikkerhet og støtter økonomisk vekst. BAE Systems mister ikke Polens forsvarsbehov av syne, som må dekkes effektivt og pålitelig. Vi er stolte av å oppfylle dette oppdraget, og hos MSPO demonstrerer vi vårt fortsatte engasjement for å sikre polakkenes sikkerhet.»

På BAE Systems stand vil kunder, industripartnere og utenlandske delegasjoner få muligheten til å utforske multidomene-kapasiteten til radarstasjoner, ammunisjon og integrert kommunikasjonsutstyr. Det vil også vises avansert elektronisk krigføringsutstyr, head-up-skjermer og ammunisjon for F-16 og F-35 fly, Apache-helikoptre og andre fly, inkludert en laserguide for APKWS®-missiler. Selskapet vil også introdusere en Digital Light Engine (DLE) HUD og kampprøvet overlevelsesutstyr på slagmarken, inkludert Common Missile Warning System og et avansert situasjonsforståelsessystem for mannskaper i pansrede kjøretøy, 360 MVP SensorTM.

M88A2 Armored Support Vehicle vil bli presentert både som modell på BAE Systems stand og som fullskala kjøretøy på US Army-utstillingen. De tre første M88A2-kjøretøyene ble levert til den polske hæren i juni 2023, med ytterligere 35 kjøretøyer som forventes å bli levert innen kort tid. Som det eneste kjøretøyet som teknisk er i stand til å evakuere en Abrams-tank fra slagmarken, kan M88A2 taue et hvilket som helst annet pansret kjøretøy fra den polske hæren, noe som gjør den til en ideell kandidat for et samlet teknisk redningskjøretøy.

Andre landsystemer som presenteres inkluderer modeller av ARCHER selvgående haubitser, M777 155 mm lett slept haubits og det flerbruks pansrede kjøretøyet. AMPV ble designet for å følge Abrams og andre stridsvogner i pansrede brigader som et kommando- og medisinsk evakueringskjøretøy. Informasjon om marinevåpen som 57Mk3 og 40Mk4 vil også være tilgjengelig.

BAE Systems har bygget varige relasjoner med lokale selskaper som en pålitelig partner for et trygt Polen. Selskapets Digital Intelligence-avdeling har et senter i Poznań dedikert til cybersikkerhetsteknologier, og andre BAE Systems-team støtter de polske væpnede styrker i gjennomføringen av oppgavene deres. En rekke polske selskaper er leverandører av viktige våpenprogrammer: M88 teknisk støttekjøretøy, CV90 infanterikampvogn og flere marineprogrammer. Krab-programmet for selvgående haubitser støtter også bevaring av arbeidsplasser i landet.

MSPO-gjester vil finne BAE Systems-representanter i Hall F, Stand 9. For mer informasjon om BAE Systems» aktiviteter i Polen, besøk www.baesystems.com/poland. Informasjon om selskapets tilstedeværelse på MSPO 2023 vil bli publisert her: www.baesystems.com/mspo.

Kilde: BAE Systems

You may also like

Leave a Comment