Home » Pass deg for svindlere. De hevder å være Amazon-ansatte

Pass deg for svindlere. De hevder å være Amazon-ansatte

by Connie Nielsen

– For at svindlere skal «hjelpe», blir personen bedt om å laste ned en mobilapp og eventuelt et dataprogram. Dette kan beskrives som et essensielt verktøy for å støtte kundeservice, men det er faktisk et verktøy som lar kriminelle se alt du gjør på mobiltelefonen din. Har du en Android-telefon kan du for eksempel også endre passord, advarer Busch.

Han legger til at apper som AnyDesk og TeamViewer i utgangspunktet er lovlige og kan lastes ned gratis på både AppStore og Google Play. Applikasjoner kan brukes mye for å hjelpe andre med dataproblemer eller når en person trenger å få tilgang til enhetene sine over internett. Men som Busch påpeker, er det veldig lett å misbruke. «Kriminelle trenger bare eieren av en mobiltelefon eller datamaskin for å gi dem tilgang – til tross for advarsler i apper om svindelrisiko,» sa Busch.

Den informerer om at etter oppstart av applikasjonen vil brukeren motta en hemmelig kode, som i praksis er nøkkelen til mobiltelefonen. – Mange forstår dessverre ikke at ved å gi denne koden til andre, får de også tilgang til hele mobiltelefonen. Kriminelle er flinke til å manipulere ofrene sine, fremstår som hjelpsomme og pålitelige, og lar seg lett lure, bemerker Thorbjørn Busch.

You may also like

Leave a Comment