Home » Pass for en hund nødvendig for ferie. Hvor kan du få tak i dokumentet og hvilke krav må være oppfylt for at hunden skal få reise til utlandet

Pass for en hund nødvendig for ferie. Hvor kan du få tak i dokumentet og hvilke krav må være oppfylt for at hunden skal få reise til utlandet

by Catherine Monroe

Hundepass er et obligatorisk dokument når du planlegger en utenlandsreise med kjæledyret ditt. Den er også perfekt for å reise rundt i Polen. Dette er et dokument som bekrefter besittelse av mikrochip og rabiesvaksinasjon og beskriver dyrets helse. Gjelder også utenfor EU.

Et pass for en hund (katt og ilder) ligner på en klassisk helsebok som vanligvis gis til et kjæledyr når det først besøker veterinæren. Den skiller seg imidlertid fra helseboken ved at den er et offisielt dokument og ikke alle veterinærkontorer kan produsere det.

Passet gir hunden rett til å krysse statsgrensen og gir nøyaktig informasjon om kjæledyret.
Det er spesielle regler for å ta med kjæledyr. Selv når vi reiser til naboland der det praktisk talt ikke er noen grensekontroller. Mangelen på pass kan føre til mange unødvendige komplikasjoner ved å hente hunden og sette den i obligatorisk karantene (dette og en billett for manglende dokumenter utgjør en økonomisk belastning og stress for den firbeinte). Kostnaden for å utstede et pass er 100 PLN. Dette er den offisielle prisen.
Den viktigste informasjonen i passet:

  1. Personopplysninger til den juridiske vergen samt hjemmeadresse og telefonnummer
  2. Beskrivelse av hunden og dens bilde
  3. Brikkenummer eller beskrivelse av tatoveringen (for rasehunder)
  4. Antall og dato for rabiesvaksinasjon
  5. Dokumentet er signert av dyrets verge og en autorisert veterinær

I Łódź er et kjæledyrpass tilgjengelig på nesten 100 veterinærklinikker. Du finner listen deres på nettstedet til National Chamber of Veterinary Medicine: vetpol.org.pl

Passet kan i tillegg inneholde en beskrivelse av sykdommene og medisinene som administreres, samt datoer for ytterligere forebyggende vaksinasjoner og datoer for ormekur av dyret. Ved kroniske sykdommer gjør dette det lettere å fortsette behandlingen i utlandet dersom vi har glemt å ta medisinene, de er brukt opp på grunn av forlengelse av oppholdet eller vi rett og slett har mistet den. Passet er også et ideelt dokument dersom hunden dør i utlandet eller vi ønsker å etterlate den på dyrehotellet i landet. Da vil eieren av anlegget ha omfattende kunnskap om hunden.

Ulike land kan ha ulike regler for å ta med kjæledyr. I Storbritannia, Irland, Finland, Malta og Norge kreves ormekur ikke mer enn 120 timer, men ikke mindre enn 24 timer før innreise.

Det skjer i Polen og i verden – les videre i.pl

You may also like

Leave a Comment