Home » Peru veisperringer og sammenstøt med politiet av tilhengere av tidligere president…

Peru veisperringer og sammenstøt med politiet av tilhengere av tidligere president…

by Gabriel Scott

Tilhengere av den tidligere peruanske presidenten Pedro Castillo blokkerte flere gater fredag ​​for å protestere mot politikerens riksrettssak fra parlamentet for et forsøk på statskupp.

Peruanske medier som dekker blokadene bemerket at de mest voldelige protestene finner sted i den sørlige byen Andahuayla.

I hovedstaden i Andahuaylas-provinsen kastet Castillos støttespillere stein mot politifolk som forsøkte å blokkere en av gatene okkupert av demonstrantene, ifølge Perus radio MPC.

Peruanske myndigheter bekreftet at det var nødvendig å bruke tåregass for å stoppe de voldelige demonstrantene.

Fredag ​​var det også protester i Cusco, Ica, Chimbote og i hovedstaden Lima, hvor politiet også brukte tåregass.

På grunn av stengingen av Panamericana Sur-veien fredag, er det betydelige trafikkproblemer mellom hovedstaden og grensen til Chile.

Media bemerker at tilhengere av fengslingen av den tidligere presidenten, som ble kastet ut av embetet av parlamentet torsdag og midlertidig varetektsfengslet i Barbadillo, også har dukket opp på gatene i de største byene.

Torsdag avgjorde en domstol i Lima at arrestasjonen og varetektsfengslingen av Castillo på onsdag var lovlig. Retten godkjente også sju dagers varetektsfengsling av den tidligere presidenten, som er anklaget for opprør og forsøk på statskupp.

Pedro Castillo ble arrestert av sikkerhetsstyrker onsdag etter at det peruanske parlamentet stemte for å trekke seg. Statsoverhodet hadde tidligere varslet oppløsning av parlamentet og erklært unntakstilstand i landet.

Castillos advokat, sitert på fredag, sa at den tidligere presidenten ikke husket ordene hans om å oppløse parlamentet og innføre unntakstilstand fordi «før talen brukte han et stoff som påvirket bevisstheten hans».

Etter president Castillos riksrett, ba parlamentet visepresident Dina Boluarte om å overta statens høyeste verv. Etter å ha blitt sverget inn, kunngjorde den Chalhuanca-fødte politikeren som ble Perus første kvinnelige president at hun hadde til hensikt å danne en nasjonal enhetsregjering for å løse den politiske krisen.

Marcin Zatyka (PAP)

zat/mma/

You may also like

Leave a Comment