Home » Pimienta: I Haaland-saken leter alle etter et enkelt klikk

Pimienta: I Haaland-saken leter alle etter et enkelt klikk

by Catherine Monroe

Rafaela Pimienta overtok ledelsen av selskapet hun grunnla sammen med Mino Raiola. Med et stort antall spillere skiller Erling Haalands tilstedeværelse seg ut. Nordmannen har full tillit til at brasilianeren skal klare fremtiden sin. Han er ikke den eneste, for hvis vi ser på spillerlisten kan vi si at vi har å gjøre med et av de viktigste byråene i verden.
jeg er en advokat Jeg har agentlisens og har jobbet i fotball i 25 år. Jeg er brasilianer og jobbet der i omtrent tre år, så dro jeg til Mino i Monaco. Vi inngikk et sivilt partnerskap og var sammen i 23 år til Mino forlot oss for noen måneder siden. Jeg studerte idrettsjus, men jeg tror min egentlige spesialitet er karriereledelse og spillerutvikling. Jeg er en stille person. Min lidenskap er å se fotball. Jeg er fornøyd med både Champions League-finalen og U-13-finalen mellom Corinthians og Santos i Brasil.

Mino Raiola og karakteren hans var noen ganger vanskelig å forstå …
Mino var lidenskapelig. Enten hatet du ham eller elsket ham. Det var ingen ro rundt ham, enten jeg likte ham mye eller lite. Det var ikke noe slikt som normalt for ham. Det var hans personlighet, hans måte å være på. Jeg klarte å roe ham ned. Mino hadde ingen barrierer, ingen grenser. Det han tenkte, sa han. På godt og vondt. Han skadet seg selv mye fordi han var så ærlig, men for meg var det hans store egenskap, du visste hva du ville finne. Han sa ting som noen ganger folk ikke hører. Jeg snakker ikke om spillerne fordi folk allerede vet at vi forteller dem hva som skjer på godt og vondt. Mino og jeg har alltid supplert hverandre. De vet nøyaktig hvem de skal snakke med. Når en spiller ringte meg visste vi nøyaktig hva han ville, og da han ringte Mino visste vi hva han ville. Vi var veldig forskjellige, men det er normalt fordi vi også var menn og kvinner.

Har du hatt problemer i fotballverdenen fordi du er kvinne?
Jeg har ikke det problemet i dag, men da vi startet gjorde jeg det. Mino og jeg var et veldig lite byrå. Han var fra Nederland og jeg var fra Brasil og jeg var en kvinne. Jeg hadde mange problemer, men i dag må jeg si at alle respekterer meg.

Savner du Mino?
Selvfølgelig savner vi Mino, vi levde i universet hans. Han var et godt referansepunkt. Det var veldig vanskelig for oss alle. Spillerne følte og savner fortsatt Mino, og det gjør jeg også. Sammen møter vi denne mangelen. Vi møter dette fraværet sammen. Fotballen har endret seg mye, reglene må justeres. Fotball blir mer og mer universell. En fan fra Kina, fra Qatar, kan følge Barcelona veldig tett. Lidenskap for Real Madrid, Valencia eller Sevilla kan også eksistere i Los Angeles. Jeg tror fullt og fast på metaverdenen og teknologien som vil bringe oss nærmere hverandre.

Hvordan fungerer byrået du driver nå?
Vi har hatt en veldig sterk arbeidsgruppe i mange år. Vi sluttet ikke å jobbe hele tiden. Vi hadde informasjon om alt på det tidspunktet. Vi har et speiderlag. Men vi skal ha flere. Det er også et sosialt medieteam som jobber 24/7. Tidene er annerledes i Brasil eller Kina. Du må vente på bildene, snakke med spilleren, finne ut hva han vil skrive… alt dette tar tid. Vi er koblet til telefonen hele dagen. Vi har også sentrale advokater, regnskapsførere, ernæringsfysiologer… men de er tjenesteleverandører, så vi vil ha dem avhengig av hvor aktørene er.

Mino har ofte kranglet med FIFA om å endre reglene for agenter. Hva synes du om det?
Vi grunnla Association of Agents i Monaco. Jeg er en av grunnleggerne. Jeg overfører ideene som Mino hadde dit. Vi hadde forskjellige måter å uttrykke oss på. Vi har vært sammen i 23 år og har aldri kranglet eller kranglet. Jeg er advokat og loven er veldig viktig for meg. Fotball trenger regler for å fungere. Ellers ville det blitt kaos. Regulering må utføres av markedsaktørene. For meg er det veldig vanskelig for folk som ikke kjenner virkeligheten vår, som ikke lever hver dag, å bedømme hva som er bra og hva som er dårlig. Ikke fordi de ikke har muligheter, men fordi de ikke kjenner forholdet mellom klubber, spillere og agenter.

Skremmer det deg å ha så mange spillere på et så høyt nivå?
Det er et stort ansvar, men også når det kommer til spillere som ingen kjenner, og ikke bare på grunn av de viktige. For oss har hver aktør som ønsker å samarbeide med vårt byrå ansvar. Det spiller ingen rolle for meg om en spiller har mange titler, om han har mye verdi eller om han ikke gjør det bra. Dette er klienter som har valgt å betro oss ledelsen av noe som er veldig viktig for dem og vi kan ikke svikte dem. Dette er hennes karriere og hennes drøm. Derfor må vi ta vårt ansvar. Hvis vi tar feil, vil vi påføre dem mye skade. Det gir meg stor glede når en spiller spiller veldig bra, og det er veldig viktig, men også når hver spiller oppnår sitt maksimale innenfor sitt potensial.

Tilstedeværelsen av Pogba og den udødelige Ibrahimovic preget byrået.
Jeg håper han er udødelig som du sier. Men tenk på Real Madrid? Det er et spørsmål til ham. Han er helt overbevist. Disse to menneskene er som familie for oss. Vi har et veldig intimt, personlig og intenst forhold til dem. Det må være fordi fotball er noe emosjonelt og hvis du ikke opplever den følelsen med spillerne dine vil forholdet være overfladisk og når det skjer vet du ikke hva en spillers reelle behov er.

Hvordan er Pogba?
Paul har alltid vært veldig tydelig på hva han forventer av meg og hva han forventer av Mino. Rollene ble definert etter hvert som forholdet utviklet seg. Han er en fighter, en mann med karakter. Han er veldig alvorlig. Han vet hva han kan og ikke kan gjøre. Hun er en veldig åpen person og liker å danse. Han er en veldig seriøs profesjonell. For ham var forpliktelsen Juve ønsket å gjøre med ham ansvar. Han forstår veldig godt hva hans ansvar i fotball er.

Er Pogba hjemsøkt av alt?
Han er ikke plaget. Jeg lærer alltid av Paul. Når noe vondt skjer i livet hans, ser han på det, analyserer det, snur siden og tenker på å løse problemet. Han var veldig lei seg for at han ikke kunne spille 1000 prosent i VM, men han forsto at han måtte stå opp dagen etter og fortsette rehabiliteringen. Han vil spille, han vil overvinne motgang for å gi Juve det de fortjener.

Er du bekymret for at Haaland hele tiden er i nyhetene om alt?
Han fortjener det. Det er fint, men jeg håper det ikke blir for mye. Jeg forstår oppmerksomheten, nysgjerrigheten det vekker. Det er nyheten. En fyr som akkurat har begynt eventyret med dette nivået. Nysgjerrighet er normalt, men jeg håper med Erling, hvis det ikke er noe å si, så finner de ikke på noe, det skjer. Du leter etter et enkelt klikk. Det er overdrevne meldinger. Haaland må beskyttes mot denne situasjonen, siden han er en veldig ung gutt som ennå ikke har blitt voksen. Alt rundt ham er nytt, men det må være målene hans og måten han spiller på. Jeg vil ikke at andre ting skal komme ut, og jeg vil ikke at kontroverser skal oppfinnes.

Vet du allerede hva som vil skje med Haaland? Alt ryddet allerede?
En perfekt planlagt karriere? Jeg vet ikke. Det jeg vet er at det er organisert. Hva vil skje? Jeg kan ikke vite det Alt kan endre seg. Vi er tydelige på hva vi ønsker å gjøre.

Er det planlagt en strategi med Haaland?
Da faren først kom inn på kontoret, så han på meg og sa at det viktigste var planleggingen, designet. Han fant rett sted og rett byrå fordi vi alltid har et prosjekt for alle spillere. Dette er et profesjonelt prosjekt, men vi snakker om variabler som vi ikke har kontroll over. De er alle flotte, men for 20 år siden gjorde vi et prosjekt med en brasiliansk spiller, og han hadde fem alvorlige skader. Prosjektet mislyktes. Med Erling har vi et prosjekt fra starten og prosjektet fungerer. Det skjer fortsatt.

Spørsmålet er tvunget. Har Haaland en frigjøringsklausul for Manchester City?
Du må spørre henne og det er veldig interessant. Hvis vi ikke sier noe, vil det definitivt bli tolket, og hvis vi sier noe, vil det også bli tolket. Som advokat vet jeg at jeg ikke kan si noe, men jeg vet også at hvis jeg ikke sier det, vil andre gjøre det.

Er det noen bomber i ferd med å eksplodere blant spillerne dine?
Xavi Simons er bomben for meg. Han spiller allerede i det nederlandske seniorlaget og fortjener det. Jeg trodde ikke han skulle komme til VM.

Er du det beste byrået?
Jeg vet ikke om vi er best eller ikke, for jeg vet ikke hvordan andre fungerer. Jeg vet hva vi gjør Vi har alt veldig planlagt. Vi forventer at spillerne våre spiser godt, legger seg tidlig og ikke gjør noe dumt, men de gjør det absolutt på samme måte som vi gjør. Som byrå har vi forventninger til spillerne. Vi er tilgjengelige 24 timer i døgnet, vi liker å gjøre ting på en veldig seriøs måte. Hvis spilleren forstår det, vil vi ha et veldig godt forhold. Hvis ikke spillerne føler det, så er ikke vi det rette selskapet for dem. Jeg synes vi gjør en god jobb. Vi prøver hver dag.

You may also like

Leave a Comment