Home » Piotr Żyła mottok gullmedaljen

Piotr Żyła mottok gullmedaljen

by Erlend Loe

Fire dager etter å ha vunnet verdensmesterskapet i skihopp på vanlig bane i Planica, mottok Piotr Żyła gullmedaljen og lyttet til Mazurka Dąbrowski. Lørdag forsvarte polakken tittelen han vant i Oberstdorf for to år siden.

– Det er selvfølgelig veldig trivelig, selv om følelsene har lagt seg litt siden lørdag. I dag føler jeg meg litt sliten, men jeg tror styrken min kommer tilbake. Jeg skal definitivt spare strupen til fredag ​​– innrømmet Żyła med et smil på Eurosport.

SE OGSÅ: En kjempepremie til Piotr Żyła. Så mye tjener han for VM-gull

36-åringen er den eldste verdensmesteren og den første konkurrenten siden Adam Małysz, som vant verdensmesterskapet i normalbakken to ganger på rad. Med tanke på individuelle og lagkonkurranser, har Żyła allerede vunnet syv verdensmesterskapsmedaljer: tre gull og fire bronse.

WSS Wisła-deltakeren skulle opprinnelig motta en ny pris under prisutdelingen på søndag, men denne ble utsatt til onsdag. Det var en stor ulempe for polakker som bodde på et hotell i Østerrike.

Til tross for den sene timen møtte nesten hele det polske laget opp i Kranjska Gora for å feire den eneste medaljen så langt vunnet av det hvit-røde laget i Planica.

I første forsøk klarte Żyła kun 13. plass med 97,5 m, men slo bakkerekorden i andre omgang med 105 m, rykket opp til førsteplass og forsvarte tittelen han vant i Oberstdorf for to år siden.

Tyskeren Andreas Wellinger ble nummer to, hans landsmann Karl Geiger tredje.

Polakker har allerede deltatt i den blandede konkurransen. Żyła, Stoch, Kinga Rajda og Nicole Konderla tok åttendeplassen. Tyskland vant foran Norge og Slovenia.

Hoppkonkurransen flytter nå til et stort anlegg. Kvalifiseringen til den individuelle konkurransen fredag ​​foregår torsdag, lagkonkurransen foregår lørdag.

MC, PA

PolsatSport.pl for Android- og iOS-telefoner!

Den siste informasjonen og nyhetene uansett hvor du er.

You may also like

Leave a Comment