Home » PiS-kandidaten anklager Great Orchestra of Christmas Aid for å skjule et skjult budskap. Det er en melding til den nasjonale valgkommisjonen

PiS-kandidaten anklager Great Orchestra of Christmas Aid for å skjule et skjult budskap. Det er en melding til den nasjonale valgkommisjonen

by Gunnar Garfors

plakat
Great Orchestra of Christmas Charity
dukket opp for noen dager siden, noen måneder før neste finale. På den grå og svarte bakgrunnen av reklametavlen er det oransje og brennende bokstaver «La oss beseire det onde». Nedenfor er det inskripsjoner: «Vi vil vinne», der de fem første bokstavene er i stil med «brenning» og de to siste, det vil si «vi», er hvite og røde. Ved siden av er en stor hjertelogo til Great Orchestra of Christmas Charity. Nederst på plakaten sto det med små bokstaver at det var en kampanje mot sepsis.

Den nasjonale valgkommisjonen tar seg av Great Orchestra of Christmas Charity-plakatene. «Skjult melding»

Ifølge Agnieszka Wojciechowska van Heukelom, en sosial aktivist fra Łódź som stiller på PiS-listen i valgkrets nr. 9, kan plakaten som er utarbeidet på denne måten som en opposisjonsvalgplakat være en referanse til avstemningen 15. oktober. «Jeg har sendt inn en søknad til den nasjonale valgkommisjonen for å sjekke om WOŚP-plakatene og plakatene som er satt opp de siste dagene ikke representerer skjult finansiering av valgkampen,» understreket Wojciechowska van Heukelom i et intervju med PAP mandag.

Ifølge PiS-kandidaten er det mange argumenter som støtter plakatenes skjulte valgbudskap. «For eksempel går stiliseringen av bokstaver, uthevingen av individuelle bokstaver, det lille ordet «sepsa», som teoretisk skal representere essensen av meldingen, tapt i denne meldingen. Ordene vi bruker for å bekjempe pesten er et språk.» «I dette tilfellet er det hat fordi det er assosiert med tidligere uttalelser fra politikere, og sepsis er – så langt det er regler – ikke en pest,» hevdet en sosial aktivist fra Łódź.

«Det opprører meg at barn og andre frivillige samler inn penger i god tro på bokser, hvorav noen kunne vært brukt til en så skjult valgkamp,» sa hun. «Den høye aktiviteten til lederen av Great Orchestra of Christmas Charity, Jerzy Owsiak, under festmarsjen 1. oktober 2023 i Warszawa og hans offisielle støtte til handlingene til PO-leder Donald Tusk vekker alvorlig tvil,» sa Agnieszka Wojciechowska van Heukelom BREI.

Det er et svar fra WOŚP

PAP prøvde flere ganger å kontakte WOŚP pressekontor. Telefonnummeret som er oppført på nettsiden svarer ikke. Mandag dukket det opp informasjon om kampanjen «Vi vil vinne mot sepsis» på WOŚPs Facebook-profil. «Takk for din interesse for kampanjen vår Vi vil vinne mot sepsis. Vi håper at dagens helsevesen forstår hvor viktig det er å løse et sepsisproblem, og på den annen side hvor lite som skal til for å løse det, sa Great Orchestra of Christmas Charity.

Til slutt i artikkelen står informasjonen: «Utgiftene til plakataksjonen dekkes av donasjoner og dette er i samsvar med lov om offentlige innsamlinger. De representerer litt over 1 prosent av innsamlede midler.» I likhet med kjøp av utstyr fikk vi også store rabatter fra eierne av annonseplass. Plakatkampanjen vår har som mål å gjøre alle polakker oppmerksomme på at vi kan vinne mot sepsis,» sa WOŚP på Facebook.


Ikke gå glipp av det

You may also like

Leave a Comment