Home » PKN Orlen-sjef forventer «definitivt lavere» drivstoffpriser

PKN Orlen-sjef forventer «definitivt lavere» drivstoffpriser

by Catherine Monroe


ISB Nyheter

Drivstoffprisene i Polen vil være «definitivt lavere», mener PKN Orlen-president Daniel Obajtek.

Drivstoffprisene i Polen vil være «definitivt lavere», mener PKN Orlen-president Daniel Obajtek.

– Vi har et av de billigste drivstoffene i Europa. Hvorfor lyktes vi? Derfor klarte vi å utligne oljekjøpet. […] Derfor klarer vi å stabilisere prisene og har i dag en av de laveste prisene i Europa. Og vi ser en trend. «Jeg tror disse drivstoffprisene vil være betydelig lavere,» sa Obajtek under lov og rettferdighet-konferansen.

>> Leter du etter bøker om de praktiske sidene ved å investere i markedene? >> De nyeste og mest interessante artiklene finner du i bokhandelen Maklerska.pl

PKN Orlen Group administrerer raffinerier i Polen, Tsjekkia og Litauen, driver detaljhandel i Sentral-Europa, gruvedrift i Polen, Norge, Canada og Pakistan, samt kraftproduksjon, inkludert fornybare energikilder, og distribusjon av naturgass. Som en del av å bygge et multienergikonsern fullførte selskapet oppkjøpene av Energa, Grupa Lotos og PGNiG. Den konsoliderte omsetningen i 2021 nådde PLN 131,5 milliarder. Selskapet har vært notert på Warszawa-børsen siden 1999.

StockWatch.pl

StockWatch.pl støtter private investorer med blant annet:

– Analyse av finansielle rapporter og prospekter for selskaper utarbeidet av profesjonelle uavhengige finansmenn,

– et moderert brukerforum uten uhøflighet og trakassering,

– gjeldende og ansatte-verifiserte økonomiske data for selskaper,

– Verktøy for fundamental og teknisk analyse.

>> Sjekk hva du kan bruke gratis og hva vi tilbyr i Premium Zone

OM LIGNENDE EMNE
(via PKNOrlen)

 • 10 interessante selskaper for mai ifølge BM BNP Paribas

  Alumetal-, Orlen- og Torpol-aksjene kom ikke inn i BM BNP Paribas BPs mai-portefølje. Wirtualna Polska, Wittchen og Baku Pekao verdier er nye.

 • PKN Orlen tjente 33,5 milliarder PLN i nettoresultat i 2022.
  PKN Orlen registrerte et konsolidert nettoresultat på PLN 33.488 millioner i 2022 som kan tilskrives aksjonærene i morselskapet, sammenlignet med et overskudd på PLN 11.122 millioner året før.
 • PKN Orlen anbefaler å betale et utbytte fra overskuddet på 6,38 milliarder PLN for 2022.

  Styret i PKN Orlen anbefalte aksjonærene å tildele PLN 6.385,18 millioner, dvs. PLN 27.261,94 millioner, som utbytte fra nettoresultatet for 2022, som tilsvarer en utbetaling på PLN 5,50 per aksje.

 • Oksene holder sterkt, med Orlen, Alior og Alumetal i spill

  Onsdagens sesjon på Warszawa-børsen startet med fall forårsaket av svekket sentiment på verdensmarkedene og svakhet i banksektoren, men kjøpere som var klare til å kjøpe billigere aksjer dukket raskt opp. Spesielt store selskaper.

 • Profitttaking på WSE, XTB i spillet, Torpol og KGHM

  Onsdag bestemte investorene seg for å ta de siste store gevinstene på WSE. Og med mindre amerikanske teknologiselskaper overrasker med noe positivt, kan denne korreksjonen vare til slutten av uken. Det bør imidlertid ikke på noen måte sette veksten i fare de kommende ukene.

You may also like

Leave a Comment