Home » Planica World Championship 2023: Resultater og rapport fra Nordic Combined lagkonkurransen

Planica World Championship 2023: Resultater og rapport fra Nordic Combined lagkonkurransen

by Gabriel Scott

Se nordiske ski-VM 2023 i Planica på TVN, Eurosport 1, Eurosport 2, Metro TV og Eurosport Extra i spilleren

Som i de to foregående verdenscuputgavene tok det tyske laget andreplassen, de tre beste ble fullført av østerrikerne. Elleve lag deltok i konkurransen. Polakkene startet ikke.

Riibers tredje tittel i Planica

Nordmennene i Slovenia bekrefter sin ubestridte dominans i kombinasjonen.

Så langt har representanter for dette landet vunnet alle konkurranser i denne disiplinen, de tok også gull i den individuelle konkurransen for kvinner og menn i normalbakken og i konkurransen av blandede lag. På programmet for mesterskapene står det kamp i nordisk kombinert i storbakken.

Onsdagens favoritter startet med Jarl Magnus Riiber, Jørgen Graabak, Espen Andersen og Jens Luraas Oftebro. Halvveis i konkurransen, det vil si etter hoppene, fikk de en solid ledelse på sine farligste konkurrenter. Lederen for norske Riiber gjorde da beste forsøk med 139 meter.

Video: Eurosport Nordmennene leder etter en rekke hopp for nordisk kombinert i VM i Planica

Før 4×5 km løpet ble den andre posisjonen besatt av representantene for Østerrike, 20 sekunder bak lederne. Tredjeplasserte Tyskland var 23 sekunder tilbake. Til slutt byttet imidlertid disse lagene pallplasser etter å ha konkurrert på langrennsløypa.

Video: Eurosport Nordmennene tok gull i Nordic Combined i VM i Planica

Lederen for det norske laget, Riiber, har allerede vunnet totalt tre mesterskapstitler i Planica. I tillegg til gull med herrelaget, vant han også disse i mixed double og i individuell konkurranse i normalbakken.

Forfatter: jac
//
Kilde: eurosport.pl

You may also like

Leave a Comment