Home » Pļaviņš / Točs stopper i den norske blokken og skal også spille om OL-bronse

Pļaviņš / Točs stopper i den norske blokken og skal også spille om OL-bronse

by Thure Lindhardt

Den latviske sandvolleyballduoen Mārtiņš Pļaviņš og Edgars Točs slapp inn Anders Mullah og Kristian Serum fra Norge 0:2 (15:21, 16:21) i semifinalen i de olympiske leker i Tokyo torsdag.

Derfor vil Pļaviņš / Točs også kjempe om bronsemedaljene til de olympiske leker. Motstanderne dine er sheriff Junusi og Ahmed Tizan, som beseiret russerne Vyacheslav Krasilnikov og Oleg Stoyanov med 0:2 (19:21, 17:21). Det har allerede blitt rapportert at Tīna Graudiņa og Anastasija Kravčenoka tidligere tapte i kvinneturneringen i semifinalen.

Fra de første episodene og utover forårsaket Mules vanskeligheter for latvierne med deres utmerkede prestasjoner i blokken. Pļaviņas / Toč tok seg god tid, men nordmennene klarte ikke å bryte for langt i første halvdel av settet. I den tekniske pausen gikk duoen til 9:12, men så økte nordmennene raskt ledelsen til 10:16. Latverne kom seg ikke etter et slikt slag og underskuddet kunne ikke reduseres.

I andre sett fikk også nordmennene et lite overtak etter de første kampene. Mule fortsatte å samle blokker, men Serum spilte med i angrepet. Et øyeblikk var kampen på et tidspunkt, men da resultatet på 12:13, sett fra et latvisk ståsted, trakk den norske duoen seg igjen (14:18). Noen episoder senere fikk de allerede et matchpoint, som ble realisert i andre runde.

Så langt har Pļaviņš / Točs Mūla / Sērums lidd tap i alle gjensidige skatter.

«Delfi»-portalen tilbød en direktesending av spillteksten, hvor du kan lese en mer detaljert beskrivelse av hendelsene.

Ved de olympiske leker i Tokyo: Pļaviņš / Točs – Mūls / Seren

Mārtiņš Pļaviņš og Edgars Točs skal også kjempe om de olympiske bronsemedaljene. Men Mule / Serum markerer sin første OL-finale.

Pļaviņš / Točs – Mūls / Seren 0-2 (15:21, 16:21). Latviere taper kampen. Med blokkeringen fortsatte nordmennene å nærme seg kampen. Točs svarte med et angrep på sidelinjen, men Sērums fanget kampen etter en mislykket latvisk blokkering. One Toch spilte, men klarte ikke å avverge det norske angrepet.

14:18 I det lange spillet klarte ikke Mülls igjen å la latvierne få et poeng ved å bryte inn i kampen med den niende blokken. Så nådde Pļaviņš Mūlas «Block-autu», som Seren svarte på med et diagonalt slag.

13:16 Deretter scoret Serum og Toch poeng for lagene sine, men den rytmen ble brutt av Mule med puten hans.

15:21, 12:13 Serum klarte et godt skråangrep, et øyeblikk senere «blokkerte» Mule. Pļaviņš var på nippet til å motta Serums angrep igjen, men det ble litt kort. Pļaviņš svarte med et godt angrep på serum.

10:11Frem til teknisk pause møttes begge duoene.

15:21, 9:10 Točs slo ballen over motstanderen og sendte den til hjørnet av banen, men i neste episode traff Serum feltet.

15:21, 7:9 Han ba imidlertid uten hell om en replay av videoen i håp om at motstanderen ville røre ballen før han forlot banen. Mule gjorde en feil, men en imponerende toch-blokkering fulgte.

15:21, 5: 8Touch-treff nøyaktig nok til å treffe motstanderens tær, som blåste ballen av banen. Toch benyttet ikke muligheten til å utligne resultatet uten å treffe sidelinja. Så skilte nordmennene seg igjen.

15:21, 4: 6 Duettene fortsatte å bytte poeng. Etter Mūlas fjerde feil på serve sto det 4-5, så så det ut til at Pļaviņš tok opp motstanderens angrep, men Točs klarte ikke å nå angrepet.

15:21, 2:3 Det andre settet startet veldig likt det første, nordmennene oppnådde 3:1. Da gjorde Mule en feil.

Pļaviņš / Točs – Mūls / Seren 15:21. Latvianerne mister den første setningen.

15:20 Latverne kunne ta opp to poeng, men Serum brakte nordmennene nærmere seier med et kraftig angrep forbi blokken i første sett. Med den fjerde blokkeringen i denne kampen nådde Mūls settpunktet, men Pļaviņš spilte det første punktet.

12:18 I neste episode av «block-out» spilte han Toch på nettet. Duoen byttet deretter poeng.

10:16 Etter den tekniske pausen tapte latvierne to poeng på rad, men Toch måtte ikke vente lenge på gjennombruddet. Pļaviņš tok angrepet, men begge posisjonene var mislykket og Tochs improvisasjon var mislykket. Da hadde han også et feilangrep.

Latviere er svært snakkesalige i pausen sammenlignet med de første kampene i OL.

9:12 Serums slo ballen hardt på det latviske feltet, så fikk Točs Mūlas «Block-autu». Toc slo ballen, den fløy av banen og duoen tok en teknisk pause.

8:10 De to duoene byttet poeng slik at Toch skilte seg ut med et fint angrep på sidelinjen. Latverne spilte forsvar og utnyttet motstanderens feil og nærmet seg resultatet. Latverne så ut til å spille i forsvar, men Točs traff nettet mens den snurret. Men Mule gjorde en feil.

5: 8 Motstanderne lot seg ikke lure med et blokkert slag, men Mule svarte med et kraftig diagonalt slag. Nordmennene ble nummer åtte etter at Toc traff nettet, så gjorde Serum en feil.

3: 6 Fenomenal prestasjon i blokken for Mule. Han fikk enda et poeng med en vellykket blokkering, men så var han «block-outs». Latverne godtok det norske angrepet, men igjen … stoppet Müls det. Toc scoret så, men nordmannen slo ballen igjen.

1: 4 Latverne sviktet på nettet, slik at Toch måtte gjøre et udugelig angrep, som Mule avverget. Mūls fortsatte å forårsake store vanskeligheter for latviere med sitt nettspill.

1: 2Mule avsluttet kampens første angrep meget overbevisende. I Latvias første angrep slet Pļaviņš med å serve, men til slutt kastet han ballen inn i motstanderfeltet. Det var en mulighet til å parere nok et norsk skudd på mål, men det fikk ikke latvierne

Spillet har startet!

Begge duoene kalles til banen. Før kampen spilles det salmer fra begge land.

Denne gangen spiller den latviske duoen i hvite trøyer.

Mārtiņš Pļaviņš om de kommende motstanderne: «De er flotte, selvfølgelig. Vi har gjort mye fremskritt de siste årene, vi liker dem. Det er veldig kult at det finnes idrettsutøvere som nordmenn som Alison i bukta. Sportsmann med store bokstaver. å leke.»

Mārtiņš Pļaviņš og Edgars Točs nådde uventet finalen i OL i Tokyo og sikret en kamp om en av medaljene. I semifinalen er motstanderne en ganske «tøff nøtt» – Anders Mul og Christian Serum fra Norge. Latviere har ennå ikke klart å vinne en av verdens ledende duetter.