Home » PlusLiga: Asseco Resovia – høyere budsjett og kjempe om trofeer

PlusLiga: Asseco Resovia – høyere budsjett og kjempe om trofeer

by Erlend Loe

Klubben fra Rzeszów, som har vunnet syv polske ligatitler, avsluttet forrige konkurranse på tredjeplass i PlusLiga. Det var den første medaljeseieren på syv år og et bevis på at Resovia har returnert til topplandslaget etter år med stagnasjon.

Se også: Hvor spiller de polske nasjonale volleyballspillerne? Den nye klubbsesongen starter

Den inneværende sesongen lover å bli spennende for Rzeszów-fansen, ettersom laget deres også vil konkurrere i Champions League. President Maciąg innrømmet at det ikke var satt noen spesifikke mål for laget og trenerteamet, men ambisjonene var høye.

– Ligaen vil være veldig krevende og vi ønsker å nå kortsiktige mål, nemlig å kjempe om seier i hver kamp. Dette har gitt oss gode resultater så langt. «Selvfølgelig drømmer vi om å vinne trofeer i hver tredje konkurranse vi deltar i,» sa han.

Resovia var ganske aktiv på overgangsmarkedet, men beholdt kjernen i laget. Imidlertid ble flere lenker utvekslet og konkurransen ble økt i tre posisjoner – mottak, midtbanespillere og angripere.

Seks volleyballspillere tok farvel. Senterspillerne Jan Kozamernik og Bartłomiej Krulicki flyttet til henholdsvis italienske Itas Trentino og GKS Katowice. Angriper Maciej Muzaj flyttet til PSG Stal Nysa, mottaker Tomasz Piotrowski flyttet til Enea Czarni Radom, brasilianske Mauricio Borges returnerte til hjemlandet og skal spille for Volei Renata/Campinas.

Seks spillere ble signert som erstattere. De største forsterkningene inkluderer det erfarne senteret, den flerfoldige polske representanten Karol Kłos og Stephen Boyer, som flyttet fra Skra Bełchatów. Den franske angriperen spilte tidligere for laget til polske mestere Jastrzębski Węgiel.

I tillegg ble følgende spillere signert: franske Yacine Louati (senest Fenerbahce Istanbul), nordmannen Jonas Kvalen (Barkom Każany Lwów) og Adrian Staszewski (Grupa Azoty ZAKSA Kędzierzyn-Koźle) samt senter Krzyszton Rejno (Altaur) Zawiercie). .

– Jeg må innrømme at jeg er veldig fornøyd med laget vi har bygget. På papiret ser laget vårt bra ut. Jeg tror virkelig på disse spillerne og er overbevist om at vi vil bringe mye glede til fansen – President Maciąg var ikke i tvil, men la også til at den største utfordringen vil være å holde alle volleyballspillere friske gjennom sesongen.

Skader kan være Resovias problem. Senter Bartłomiej Mordyl kjemper for tiden mot en alvorlig skade. Kvalen og Boyer har også helseproblemer.

En betydelig ulempe under forberedelsesperioden for trener Giampaolo Medea, som begynner på sitt andre år i Resovia, var fraværet av opptil fem spillere: Kłos, Jakub Kochanowski, Paweł Zatorski, amerikanske Torey Defalco og slovenske Klemen Cebulj, som nylig ble med i klubben. laget for bare noen dager siden.

– På grunn av en så lang landslagsesong var det ikke mulig å sparre med den optimale troppen engang. Dette er en stor utfordring for klubber som vår fordi spillerne er utslitte og laget trener sammen tre til fire ganger før første kamp. Til tross for disse vanskelighetene, vri vi ikke på hendene – forsikret klubbpresidenten.

Som forberedelse spilte Resovia seks vennskapskamper med GKS Katowice (0:4), Projekt Warszawa (4:0 og 2:2) og Czarny Radom (3:1 og 4:0) samt Bogdanka LUK Lubin (1:3) ).

Sist helg deltok innbyggerne i Rzeszów i Bogdanka Volley Cup. Tomasz Wójtowicz i Lublin, hvor de ble nummer fire, og tapte 3-0 for vertene og 3-1 for Jastrzębski Węgiel. Imidlertid spilte Resovia der med et veldig reservert lag og sjansen til å demonstrere ferdighetene sine inkluderte blant annet: to unge volleyballspillere fra partnerklubben AKS Resovia – Konrad Szpakowski og Tsimafei Lesko.

Resovias budsjett denne sesongen vil være høyere enn den forrige på grunn av starten i Champions League og vil beløpe seg til cirka PLN 16-17 millioner.

– Takket være våre sponsorer, spesielt Asseco, men også andre, er vår økonomiske situasjon stabil. Selv om vi absolutt ikke er en av de rikeste volleyballklubbene i Europa, er vi organisatorisk blant de beste i verden – Maciąg var ikke i tvil om det.

Asseco Resovia Rzeszów-troppen for sesongen 2023/24:

Quarterback: Fabian Drzyzga, Michał Kędzierski;
Resepsjon: Klemen Cebulj (Slovenia), Torey Defalco (USA), Yacine Louati (Frankrike), Jonas Kvalen (Norge), Tomasz Piotrowski, Adrian Staszewski;
Angriper: Stephen Boyer, Jakub Bucki;

Senter: Karol Kłos, Jakub Kochanowski, Bartłomiej Mordyl, Krzysztof Rejno;
Libero: Michał Potera, Paweł Zatorski.

Trener: Giampaolo Medei (Italia).

RM, Polsat Sport, PAP

You may also like

Leave a Comment