Home » PlusLiga: Grupa Azoty ZAKSA Kędzierzyn-Koźle – ambisiøse mål forblir uendret

PlusLiga: Grupa Azoty ZAKSA Kędzierzyn-Koźle – ambisiøse mål forblir uendret

by Catherine Monroe

Det var ingen personalrevolusjon i Grupa Azoty ZAKSA Kędzierzyn-Koźle. Klubbens ledere klarte å beholde alle de beste volleyballspillerne bortsett fra Norbert Huber. Det er derfor ikke overraskende at planene for den nye sesongen er ambisiøse. – Dette er ikke noe nytt, vi har lignende mål hvert år – innrømmet klubbens president, Piotr Szpaczek. ZAKSA er PlusLiga nummer to, vinner av den polske cupen og vinner av Champions League forrige sesong.

Som presidenten for Kędzierzyn-klubben sa til PAP, vil han at laget skal spille i hver finale i konkurransene det skal konkurrere i, det vil si PlusLiga, den polske cupen og Champions League.

Se også: Nye volleyballspillere i PlusLiga-klubber. Overganger før sesongen 2023/24

– Dette er ikke noe nytt, vi har lignende mål hvert år – la lederen av ZAKSA til, som vil prøve å bli det beste laget i Europa for fjerde år på rad og frata Jastrzębski Węgiel overherredømmet i landet.

Presidenten er klar på at starten på ligaen ikke blir lett. Det er ukjent i hvilken grad ZAKSAs fremste spillere, som er slitne etter å ha spilt for landslagene, kan hjelpe laget på dette tidspunktet.

– Forrige sesong var det likt, og spillerne våre måtte hvile litt. Derfor har de seks andre stadig forbedret formen for å kunne representere laget vårt med verdighet i de første rundene – sa Szpaczek.

Han la til at han var fornøyd med overgangene og at vi hadde klart å beholde 90 prosent av volleyballspillerne som har vært bærebjelken i laget så langt. Unntaket er Huber, som flyttet til Jastrzębski Węgiel.

Han ble erstattet av den norske landslagssenteret Andreas Takvam, som tidligere spilte for Ślepsk Malow Suwałki. Den andre nye spilleren er den rumenske mottakeren Daniel Chitigoi.

Troppen til Grupa Azoty ZAKSA Kędzierzyn-Koźle for sesongen 2023/24:

Quarterback: Marcin Janusz, Przemysław Stępień;
Resepsjon: Bartosz Bednorz, Daniel Chitigoi (Romania), Aleksander Śliwka, Wojciech Żaliński;
Senter: Dmytro Paszycki (Ukraina), David Smith (USA), Andreas Takvam (Norge), Twan Wiltenburg (Nederland);
Angriper: Łukasz Kaczmarek, Bartłomiej Kluth;
Libero: Korneliusz Banach, Erik Shoji (USA);

Trener: Tuomas Sammelvuo (Finland).

RM, Polsat Sport, PAP

You may also like

Leave a Comment