Home » PN: Podiet rømmer Polen – Sport WP SportoweFakty

PN: Podiet rømmer Polen – Sport WP SportoweFakty

by Erlend Loe


Getty Images / Kenta Harada / På bildet: Kamil Stoch

Bogumil Burczyk


Polakkene presenterte seg solid i konkurransen på Mammut i Vikersund lørdag, men var ikke nok til å tette avstanden til Slovenia, som var foran dem i Nations Cup. Det var imidlertid mulig å utvide ledelsen over Tyskland.

I konkurransen stjal Halvor Egner Granerud og Stefan Kraft definitivt showet. Til slutt minnet nordmannen om hvorfor han vil strekke seg etter krystallkulen denne sesongen og beseiret østerrikeren ganske komfortabelt til tross for at han steg til høyden.

Resten av spillerne ble overskygget av de to over. Daniel Tschofenig bekreftet nok en gang sin gode form og fullførte pallen. Slovenere var også blant de beste. Anze Laniska ble femte og Domen Prevc sjuende.

Dette er dessverre ikke gode nyheter for polakkene, for laget til Robert Hrgota ligger foran det hvit-røde laget i Nations Cup. Tapet er ikke stort, siden det er nøyaktig 123 poeng, men det vil være ekstremt vanskelig å gjøre opp for det.

Slovenere er utmerkede piloter. Frem til slutten av sesongen gjenstår kun konkurransene i skiflygingsbakkene, inkludert de som holdes i Planica. Veggene hjelper vertene og det kan forventes at det blir tilsvarende denne gangen.

SE VIDEO: «Det er ikke sånn at jeg er smart». Robert Lewandowski forteller om sin rolle i FC Barcelona

Det var ingen tysker på topp ti, noe som økte ledelsen til polakkene over Stefan Horngachers lag til for øyeblikket 170 poeng. Det endrer ikke det faktum at du ikke alltid har råd til et øyeblikks avslapning.

Ingen endring på toppen. Østerrikerne er et betydelig stykke bak andreplasserte Norge, og bare en katastrofe kan frarøve spillerne fra Mozarts land seier i den samlede Nations» Cup. Forspranget ditt er opptil 880 poeng. Det er også lite som tyder på at tredjeplasserte Slovenia bør ta igjen tapet mot Norge, og krever over 500 poeng for å gjøre det.

Samlet rangering Nations Cup:

plassering land Poeng
1 Østerrike 5544
2 Norge 4664
3 Slovenia 4154
4 Polen 4031
5 Tyskland 3844
6 Japan 1603
7 Italia 395
8 Sveits 384
9 Finland 381
10 USA 299
11 Tsjekkia 72
12 Bulgaria 63
1. 3 Romania 57
14 Estland 51
15 Canada 35
16 Ukraina 28
17 Tyrkia 16
18 Kasakhstan 12
19 Kina 0

Se også:
– «Det føltes uvirkelig». Han biter seg ikke i tunga etter det polske hoppere gjør
– Eksperten snakker direkte. «Jeg forventet ikke at Dawid Kubacki skulle vinne»
Se skihopping i Pilot WP!

You may also like

Leave a Comment