Home » Polakkene møtte grupperivalene sine i elite-VM

Polakkene møtte grupperivalene sine i elite-VM

by Erlend Loe

Polen har gått inn i gruppe B og skal spille gruppekampene sine i Ostrava. Våre rivaler vil være: USA, Tyskland, Sverige, Slovakia, Latvia, Frankrike og Kasakhstan. – Polakker er store sportsfans, så vi tror at de ikke vil gå glipp av denne historiske begivenheten for polsk ishockey – sa Jan Černý, generalsekretær for den tsjekkiske ishockeyunionen og sportsdirektør for verdensmesterskapet i 2024.

SE OGSÅ: Revolusjon i Champions League! Det nye formatet vil gi flere følelser

«Det spiller ingen rolle hvem vi spiller mot, for hvert av disse lagene vil være veldig vanskelige for oss. Siden vi er blant eliten, vil vi gjerne spille mot Canada eller USA fordi det ville være en flott mulighet for laget vårt til å konkurrere i en kamp om poeng med et lag som består av spillere som spiller i NHL-ligaen. Vi skal også spille mot Sverige, som nevnes som hovedfavoritten i kampen om tittelen ved alle store turneringer – mener treneren for det polske landslaget, Robert Kalaber.

Gruppe A konkurrerer i Praha og består av Canada, Finland, Sveits, Tsjekkia, Danmark, Norge, Østerrike og Storbritannia.

Vertene for neste års verdenscup gjorde én endring (og de kunne ha gjort to endringer), som de annonserte umiddelbart etter slutten av de siste mesterskapene, som ble arrangert i mai i Riga og i mai i Tammerfors. De regjerende verdensmesterne, kanadierne, ble sendt til hovedstaden mens amerikanerne fulgte i motsatt retning.

Til slutt lå resultatene av årets verdenscup perfekt i våre hender, der vi ventet til siste øyeblikk på inndeling i grupper etter rangeringen. På grunn av at tsjekkerne og slovakene var delt inn i ulike grupper, kunne vi utøve retten til arrangør og utvekslingslag fra Canada og USA – understreker Černý.

Neste års mesterskap finner sted fra 10. til 26. mai. Gruppekampene spilles fra fredag ​​10. mai til tirsdag 21. mai, med kvartfinale to dager senere. Semifinalene finner sted lørdag 25. mai, med de to medaljekampene en dag senere. Arrangørene vil presentere en detaljert plan for sommeren.

Det er kjent at billettsalget til disse konkurransene starter i oktober. Som før vil kun pakker med to eller tre kampdager være tilgjengelige for startere i begge vertsbyene.

– Vi jobber hardt med de endelige billettprisene, men det er kjent at dagspakker i den første kategorien varierer fra 2000 til 5000 CZK (ca. 85 til 215 EUR) og den andre kategorien fra 1500 til 4500 CZK (ca. 65 EUR) til 190). I tillegg vil vi i både Praha og Ostrava tilby en tredjepremiekategori i området 1 000 til 3 000 CZK (ca. 40 til 125 EUR), som tilsvarer de øvre lagene på begge arenaene – sier Petr Bříza, styreleder for eliten. Organisasjonskomité for verdensmesterskap i Tsjekkia.

Interessen for billetter til neste års elite-VM har tradisjonelt vært stor, noe det høye oppmøtet i 2004 og 2015 viser, da disse konkurransene ble arrangert i Praha og Ostrava. Derfor har arrangørene i år utarbeidet en nyhet som vil gi fansen mulighet til å sikre seg billetter på forhånd til høsten og få prioritet ved kjøp. – Vi hentet inspirasjon fra de olympiske leker, Rugby-VM og de nylige elite-VM i Tampere og Riga. Hensikten med trekningen er å utjevne sjansene for at ishockeypublikummet får billetter, forklarer Petr Bříza.

Elite-VM i ishockey arrangeres i Tsjekkia fra 10. til 26. mai 2024. Direktesendinger på Telewizja Polsat sportskanaler.

Polsat Sport

You may also like

Leave a Comment