Home » Polen i EU. Livlig diskusjon av Wildsteins tekst

Polen i EU. Livlig diskusjon av Wildsteins tekst

by Gabriel Scott

Bronisław Wildsteins spalte fra siste utgave av ukebladet «Sieci» vakte oppsikt på Twitter. Journalisten Tomasz Walczak kritiserte journalisten for teksten hans om Tyskland og EU. Wildstein ble forsvart av blant andre Romuald Sheremetyev.

LES MER: Rettssikkerhet eller tap av uavhengighet. Enten kan vi forhindre EUs katastrofale drift, eller så må vi skille oss av med den

Denne gangen slutter Wildstein seg til den voksende listen over høyreorienterte idioter og plager som ber om uttreden av EU. Jeg vil minne deg på at utenfor EU er det bare russkij mir eller en forbannet farlig gråsone mellom den demokratiske vesten og den østlige satrapien.

– skrev Walczak.

Sheremetyev svarte på hans fornærmende innlegg.

Vel ja: «Utenfor EU er det bare en russisk Mir eller en forbannet farlig gråsone mellom den demokratiske vesten og den østlige satrapien». Utenfor EU er det Sveits, Norge og Storbritannia – er de «russkij mir» eller «gråsone»?

– Han spurte.

Hvis jeg var deg, ville jeg ikke vært latterlig ved å nevne Norge, Sveits eller Storbritannia som eksempler, men jeg har sett på skjebnen til Ukraina, usikkerheten til Moldova eller Balkanlandene utenfor vestlige strukturer.

Fortsettelse Walczak.

Ok, jeg tuller ikke med meg selv, selv om kjærlighet til EU ikke bør gjøre deg blind

– sa Sjeremetjev.

hater henne mer Desto mer siden dens proklamasjon er en handling mot interessene til vårt land på alle nivåer – i politiske, økonomiske, sosiale og sikkerhetspolitiske spørsmål. Jeg anbefaler ikke denne innstillingen

– skrev Walczak.

Solidarność Polens parlamentsmedlem Janusz Kowalski deltok også i diskusjonen.

Det er høyst upassende å angripe Bronisław Wildstein personlig. Og det er ekstremt støtende epitet. Man kan bare lære av helten fra polsk frihet, Bronisław Wildstein. Det er verdt å ha en ad rem-debatt om EU. Og det er nettopp det EU gjør i dag for å komme til enighet med Putin

– skrev politikeren.

En annen Twitter-bruker skrev:

For det første et ord som begynner med «bare en tosk» og heller ikke bare diskvalifiserer forfatteren som en gnier. For det andre ville det vært greit med en rolig diskusjon om EU, for det har endret seg mye siden vi ble med. Som tilhenger av EU som en konføderasjon av stater, ville jeg ikke forvente at en føderasjon hadde en ærlig diskusjon og ingen demagogiske rop om «Onucas».

Hva skrev Wildstein?

Hvilket fragment av Wildsteins tekst refererer Walczak til? Det ser ut til at journalisten ble spesielt rasende over disse ordene:

Vi kan ikke akseptere en slik forening. Enten kan vi blokkere hans katastrofale drift, eller så må vi skille oss av med ham. Så vi må være klare til å lete etter allierte som vil hjelpe oss med å gjøre alt vi kan for å stoppe den nåværende kursen, ta alle mulige tiltak, bruke alle mulige veto og blokader, og i internpolitikken for å offentliggjøre behovet for å trekke oss fra å erklære EU

Wildstein skriver.

Hele spalten kan du lese i siste utgave av ukeavisen «Sieci». Vi anbefaler E-utgivelseskjøp!

kk / twitter

You may also like

Leave a Comment