Home » Polen i sentrum av den globale diskusjonen – Krynica Forum 2023 har begynt – Inwestycje.pl

Polen i sentrum av den globale diskusjonen – Krynica Forum 2023 har begynt – Inwestycje.pl

by Catherine Monroe

Krynica Forum 2023, et prestisjefylt møte organisert i samarbeid med Lesser Poland Voivodeship, tiltrekker ledere fra opinion, verdenspolitikk, næringsliv, vitenskap og kultur for å skape et rom for dialog om viktige globale og regionale spørsmål – både for å forstå det sentrale og østlige Europeiske land og lokalsamfunnet og utfordringene det står overfor.

Æres beskyttelse av presidenten i Republikken Polen

Presidenten for Republikken Polen, Andrzej Duda, overtok æresbeskyttelsen av Krynica Forum 2023, og understreket viktigheten av temaene som dekkes i programveiene. Presidentens patronage legger særlig vekt på denne begivenheten, som gir en utmerket mulighet for debatt om de viktigste økonomiske, sosiale og politiske spørsmålene. Det er også et rom for å diskutere utfordringene Sentral- og Øst-Europa står overfor som direkte påvirker landet vårt.

Hedersgjester

Den prestisjetunge karakteren til Krynica Forum 2023 og de mange utenlandske gjestene tiltrekker seg oppmerksomhet fra Europa og verden. Hedersgjestene inkluderer Litauens president Gitanas Nausėda, Koreas statsminister Han Duck-soo og den tidligere slovenske presidenten Borut Pahor.

Koreansk-polsk forum

På den andre dagen av Krynica Forum 2023 vil det koreansk-polske forumet finne sted, som seremonielt åpnes av president Duda. Dette er en unik mulighet til å vise frem det omfattende og dynamiske samarbeidet mellom Polen og Korea. Programmet inkluderer diskusjoner om bevæpning og modernisering av hæren, som fremhever den strategiske karakteren av samarbeid og investeringer i energisektoren, med fokus på atomenergi. Hovedbegivenhetene som involverer statsminister Han Duck-soo og en delegasjon på over 100 personer fra Seoul er planlagt til 14. september.

NATOs fremtid – debatter om alliansen og dens innvirkning på Europa

Under panelet «The Future of NATO – Mapping the Challenges», planlagt til 14. september klokken 16.00, vil deltakerne diskutere fremtiden til Den nordatlantiske allianse. Diskusjonen vil inkludere Tomasz Szatkowski, republikken Polens ambassadør til Den nordatlantiske traktatorganisasjonen, Muriel Domenach, Frankrikes ambassadør, Peter Bátor, Slovakias ambassadør, og Øystein Bø, som snart tiltrer stillingen som Norges ambassadør. Panelet vil bli ledet av Dr. Sławomir Dębski, direktør for det polske instituttet for internasjonale anliggender. Deltakerne vil diskutere implikasjonene av avgjørelsene fra NATO-toppmøtet i Vilnius, spørsmålet om Ukrainas vei til NATO og spørsmål som vil bli diskutert på neste års toppmøte i Washington.

Polen og konflikten i Ukraina – utfordringer og en ny sikkerhetsstrategi

Generalløytnant Wiesław Kukuła, generalsjef for de polske væpnede styrker, vil være en spesiell gjest i panelet «Polen og krigen i Ukraina». Utfordringer, prognoser og ny sikkerhetsstrategi,» planlagt til 14. september kl. 11:00. Dette panelet vil fokusere på å analysere virkningen av konflikten i Ukraina på polsk sikkerhet. Deltakerne, inkludert Dr. Michal Marek, Dr. Grzegorz Ocieczek og Kamil Pachecki, vil snakke om strategier for å styrke Polens sikkerhet.

Økonomisk trygghet i den nye geopolitiske virkeligheten

Et panel «Finansiell sikkerhet i den nye geopolitiske virkeligheten – determinanter, muligheter, utfordringer» vil finne sted 14. september kl. 11:00 i regi av Bank Pekao SA. Ledende representanter for finanssektoren vil delta i diskusjonen, inkludert Leszek Skiba, president i Bank Pekao SA, Marek Dietl, president for Warszawa-børsen og prof. Stanisław Mazur, rektor ved University of Economics i Krakow. Spørsmål knyttet til økonomisk sikkerhet i en verden i endring diskuteres.

Virkningen av krigen i Ukraina på det polske sikkerhetsmiljøet

Medlemmer av rådet for sikkerhet og forsvar til presidenten for republikken Polen vil møtes under paneldiskusjonen «Krigen i Ukraina som en katalysator for endringer i sikkerhetsmiljøet i republikken Polen» planlagt til 14. september kl. 17.00. Eksperter inkludert Dr. Ha. Przemysław Żurawski vel Grajewski, prof. Andrzej Zybertowicz, Izabela Albrycht og general Roman Polko vil diskutere endringer i Polens sikkerhetsstrategi etter russisk aggresjon mot Ukraina.

Rektorer ved universitetene i Lillepolen

Seks rektorer ved universiteter i Lesser Poland og Subcarpathia vil delta i Krynica Forum 2023 og representere sine institusjoner i diskusjonspaneler om økonomiske og infrastrukturtemaer. Krakow University of Economics, AGH University of Science and Technology, Agricultural University of Krakow, Krakow University of Technology og Rzeszów University of Technology samt Wyższa Szkoła Biznesu – National Louis University i Nowy Sącz er representert på Krynica Forum 2023 på høyeste nivå.

Om Krynica-forumet

Krynica Forum er et arrangement som samler næringsliv, politikk og vitenskap og vil finne sted fra 13. til 15. september 2023 i Krynica-Zdrój. Det er en plattform for åpen utveksling av ideer, diskusjoner om sentrale sosioøkonomiske spørsmål og relasjonsbygging på høyeste nivå. Målet med prosjektet er å styrke sikkerheten, sosial samhørighet og økonomiske posisjon til Polen og landene i Sentral- og Øst-Europa. Krynica Forum 2023 er ikke bare et prestisjefylt arrangement, men også en unik mulighet til å utveksle ideer og samarbeide for å bygge en bedre fremtid. Arrangørene inviterer deg til å ta del i denne viktige debatten om fremtiden til Europa og verden.

Mer informasjon om arrangementet på den offisielle nettsiden: https://krynicaforum.pl/program2

Kilde: Krynica forum

You may also like

Leave a Comment