Home » Polen med bronsemedalje ved verdensmesterskapet i bryting

Polen med bronsemedalje ved verdensmesterskapet i bryting

by Erlend Loe

Szymon Szymonowicz (MKS Cement Gryf Chełm) vant bronsemedaljen i ungdomsverdensmesterskapet i klassisk bryting i 87 kg-kategorien i Tirana.

I den første kampen beseiret bryteren fra Chełm sveitseren Christian Zemp 8:0 og tapte deretter i kvartfinalen mot den endelige finalisten, kroaten Matej Mandicov, 2:10.

SE OGSÅ: En polsk kvinne uten medalje under verdensmesterskapet i bryting. Hun tok femteplassen

Takket være kroaten fikk han muligheten til å kjempe i repechage, der han beseiret armeneren Samvel Sargisian 8-0. I kampen om bronse måtte polakken akseptere Finn Waltteri Harii Kristian Latvals overlegenhet og tapte 0:9.

Russeren Mahomed Abdulajevich Murtazaliyev, som spilte under et nøytralt flagg, ble verdensmester, og vant 13:4 mot Mandic.

– Da jeg dro til Tirana forventet jeg å ta medalje. Jeg fylte 23 år i juli og kjemper i seniorgruppen. Jeg visste at jeg hadde råd til en plass på pallen. Sist gang vant jeg mot Mandic, men denne gangen fungerte ikke mentaliteten min. Det blir mulighet for returkamp – sa Szymonowicz etter ankomsten fra Albania.

Bryteren fra Chełm føler seg motivert til å fortsette å jobbe hardt. Han vil kjempe om kvalifiseringen til OL-turneringen i Paris neste år.

Den andre bronsemedaljen i stangkategorien gikk til ungarske Istvan Takacs, som beseiret den norske representanten Exuance Mukubu 2-1.

Blant kvinnene oppnådde Wiktoria Chołuj med 72 kg og Patrycja Słomska med 76 kg de beste resultatene i den albanske hovedstaden og tok femteplassen.

Chołuj (AKS Białogard) tapte duellen om bronsemedaljen med uavgjort 3-3 mot hviterussiske Wiktoria Radzkova, som konkurrerte under et nøytralt flagg.

Słomska (Orzeł Namysłów) kjempet også om plassen på det nederste trinnet på pallen. Hun klarte imidlertid ikke å holde tritt med litauen Kamila Gaucaite og tapte 4:7.

Szymon Wojtkowski (LKS Ceramik Krotoszyn) presterte best blant de fem friløperne i mesterskapet, og tok 11. plass i vektklassen 60 kg.

fdz, PAP

PolsatSport.pl i versjonen for Android- og iOS-telefoner!

Den siste informasjonen og nyhetene uansett hvor du er.

You may also like

Leave a Comment