Home » Polen uten suksess under Diamond League i Zürich. Verdensmesterne bekreftet klassen

Polen uten suksess under Diamond League i Zürich. Verdensmesterne bekreftet klassen

by Erlend Loe

Alle polakker som deltar i Diamond League-møtet i Zürich ble nummer niende torsdag. Pia Skrzyszowska på 100 meter hekk, Dawid Wegner i spydkast og Alicja Konieczek på 3000 meter brattkjøring. Verdensmestere vant i åtte konkurranser.

Etter en pause på over en måned i forbindelse med verdensmesterskapet i Budapest, reiste utøverne tilbake til Zürich for å konkurrere i Diamond League. Selv om konkurransen i den ungarske hovedstaden ble avsluttet søndag, startet toppspillerne torsdag, inkludert de nåværende VM-gullvinnerne, som bekreftet i Sveits at de er best i verden.

SE OGSÅ: Hvordan gikk det med de polske utøverne? Sjekk resultatene fra verdensmesterskapet i Budapest

I kvinneløpet klarte amerikanske Sha’Carri Richardson det på 100 meter, Sherick Jackson fra Jamaica på 200 meter, hennes landsmann Danielle Williams på 100 meter hekk og Winfred Mutile Yavi fra Bahrain på 3000 meter brattkjøring, og venezuelanske Yulimar Rojas Trippelhopp.

I herrene triumferte de regjerende verdensmesterne fra Budapest kun i tre tilfeller – amerikaneren Noah Lyles på 200 meter, svensken Armand Duplantis i stavsprang og grekeren Miltiadis Tentoglou i lengdehopp.

Som en overraskelse ble verdensmester og representant for India Neeraj Chopra nummer to i spydkastet, som han tapte for tsjekkiske Jakub Vadlejch, en bronsevinner fra Budapest. En annen overraskelse er fjerdeplassen av de beste i den ungarske hovedstaden i høydehoppet til italieneren Gianmarco Tamberi. Den tredje spilleren i verden vant Qatari Mutazem Essa Barshim.

Kyron McMaster fra De britiske jomfruøyene vant 400 meter hekk og tok hevn på Norges Karsten Warholm for tapet i VM-finalen. Verdensmester Warholm ble nummer to.

Polakkene var ikke på toppen av sine konkurrenter. Bare Konieczek, som slo den personlige rekorden på 3000 m brattkjøring med 9:21:89, kan være fornøyd.

Det blir tre DL-møter til denne sesongen – i Shenzhen, Kina, Brussel og deretter finalen i syklusen i Eugene, Amerika – 16.-17. September.

MC, PAP

You may also like

Leave a Comment