Home » Polen vinner! Biało-Czerwone beseiret Kosovo i sluttspillet om opprykk til verdensmesterskapet

De hvit-røde fikk en dårlig start på torsdagens kamp. Marku Kosovo ledet 1-0 etter Paschkes kast. De polske kvinnene tok ledelsen i det 5. minuttet etter å ha slått motstanderens keeper Aleksandra Rosiak for andre gang på dagen (den første var hennes 100. for landslaget).

Kampen var jevn i løpet av de neste minuttene. Kosovo tapte flere ganger med kun ett mål (2-3, 4-5, 5-6), men klarte ikke å utligne takket være den flotte innstillingen til keeper Adrianna Placzek, som scoret åtte ganger før pause.

Etter hvert som tiden gikk begynte de polske kvinnene å spille mer effektivt og øke ledelsen. Etter 30 minutter ledet de 17:6.

I andre omgang kontrollerte det hvite og røde laget handlingen på banen og hindret rivalene i å ta tilbake tap. 10 minutter før kampslutt sto det 30:20. Til slutt går polakkene inn i andre omgang med 14 måls ledelse.

Finalen i verdenscupen for kvinner finner sted fra 30. november til 17. desember 2023 i Danmark, Norge og Sverige. Wild card, de ble nummer 15. Norge vant. Kosovo har aldri deltatt i et verdenscup.

Polen – Kosovo 36:22 (17:6)

Polen: Adrianna Placzek, Monika Maliczkiewicz – Aleksandra Zimny​​2, Aleksandra Olek 4, Emilia Galińska 3, Monika Kobylińska 6, Magda Balsam 1, Mariola Wiertelak 2, Adrianna Górna 1, Aleksandra Tomczyk 1, Aleksandra Rosiak Natal No 6, Patryicja Natal 6 , Daria Michalak 3, Karolina Kochaniak-Sala 2, Dagmara Nocuń 3.

Kosovo: Njomza Kelmendi, Venera Kafexholli, Blerta Ahmetxhekaj – Elisa Mulaj 1, Melisa Mulaj, Shkurta Mehmeti, Mirela Gjikokaj 4, Yllka Shatri 3, Fitore Aliu 3, Arlinda Hajdari, Natalija Milatovic, Paschke Marku Rugoma 1, Leon Hajdari 4, Suzana Ujkic.

Straffe: Polen – 10; Kosovo – 12 min. Dommere: Aleksandrs Radcenko, Ralfs Persis (Latvia).