Home » Politiet advarer Polen. Ikke tør du

Politiet advarer Polen. Ikke tør du

by Connie Nielsen

Populariteten til BLIK-svindel blir ikke mindre. Til tross for mange advarsler er denne metoden en uuttømmelig gullgruve for kriminelle. Częstochowa-politiet stengte en gjeng som opererer over hele Polen, så de har en håndfull råd til nettbrukere.

Politifolk som kjempet mot økonomisk kriminalitet fra Częstochowa møtte svindlere som brukte BLIK-metoden over hele landet. Takket være tiltakene som er tatt fire menn ble siktet og ble tatt i varetekt etter anmodning fra påtalemyndigheten i Częstochowa. Du blir truet Strafferammen inntil 8 års fengsel.

Om juks med BLIK-metoden det har vært sagt lenge, men kriminelle klarer fortsatt å lure nye ofre og presse store pengesummer fra dem. Hvordan implementeres et slikt scenario? Som alltid er det avgjørende psykologisk faktor.

Det operative opplegget til de fangede hustlers var nesten eksemplarisk. Kriminelle, sammen med andre, først hacket private sosiale mediekontoer, og sendte deretter meldinger til folk i vennelisten din via Messenger. Meldingen inneholdt Søknad om økonomisk støtte. Adressatene til en slik melding mener at deres Freund kom i økonomiske vanskeligheter, overførte de pengene sine ved å generere en BLIK-kode i banken – dette var den formen for hjelp kriminelle krevde. Dette var beløp på flere hundre zloty – tilsynelatende små, men desto lettere å få tak i. I en større skala ga slike praksiser enorme fortjenester til kriminelle.

Politiet hadde imidlertid øynene opp for kjeltringene. I slutten av september falt han i hendene på politiet 21-åring fra Sosnowiecsporet opp av agenter to dager senere En 21 år gammel bosatt i Vest-Pommern voivodskapsom også ble siktet for besittelse av marihuana i tillegg til påstander om svindel. I forrige uke pågrep politiet ham på fersk gjerning En 26 år gammel mann og hans 32 år gamle samboer fra Vestpommerns voivodskap. Samlet sett jukset kriminelle ved å bruke BLIK-metoden på denne måten Dusinvis av mennesker fra hele Polen. Dette tallet kan imidlertid være mye høyere.

På anmodning fra den kriminelle påtalemyndigheten i Częstochowa ble tatt i varetekt. De straffes med inntil 8 års fengsel.

Politiet vil minne om grunnreglene som tillater det Unngå BLIK-svindel.

Hvis noen vil be deg om BLIK-koden:

  • Ikke handle forhastet. Best å ringe den personen.
  • Sjekk alltid hvem du sender mobilbetalingskoder til.
  • Gi aldri penger til fremmede.

Utseende: Lublin. En falsk soldat fra Korea plukket en polsk kvinne

Utseende: Den mystiske Adam ringer til Polen. Resultatene er tragiske

Bildekilde: Police.pl

Tekstkilde: Politi – KWP i Katowice

You may also like

Leave a Comment