Home » Politiet i Norge arresterte en annen russer med en drone

Politiet i Norge arresterte en annen russer med en drone

by Connie Nielsen

Som norsk politi meldte lørdag ble en 51 år gammel russer pågrepet på flyplassen i Tromsø nord i landet med drone og bilder av bl.a. militærhelikopter. En russisk statsborger med israelsk pass ble fredag ​​arrestert for ulovlig flyfotografering.

Ifølge Tromsø-politiet hadde russeren med seg omfattende fotoutstyr, blant annet en drone og minnekort. Mannen skal ifølge uttalelsene ha kommet seg inn i Norge via grenseovergangen i Storskog torsdag og var på vei til den arktiske øygruppen Spitsbergen.

«Mistenkte innrømmet å ha fløyet en drone i Norge. Vi vil fortsette avhøret hans og sjekke bildene. I det beslaglagte materialet fant vi bilder av Kirkens lufthavn og et Bell militærhelikopter. Spesialtjenester er involvert i saken» – understreket Jacob Bergh fra Tromsø politi.

Retten varetektsfengslet russeren i to uker lørdag, til tross for at påtalemyndigheten ba om fire uker.

Fredag ​​besluttet retten å varetektsfengsle i to uker en 50 år gammel mann med to russiske og ett israelsk pass som ble holdt på grenseovergangen i Storskog. Mannen forsøkte å forlate Norge med to droner og omfattende bildemateriale. Noen videoer er kryptert.

Trond Hugubakken, talsmann for PSTs spesialtjenester, sier til NRK at det i tillegg til de to pågrepne russerne var «flere andre hendelser med droner som etterforskes».

Sanksjonene som ble innført forbyr russerne å ta bilder med droner på norsk territorium. Ifølge industriportalen Flydrone har Luftfartstilsynets offisielle register over droneoperatører syv russere på seg, inkludert en som har oppgitt en adresse som kan bevise at han befinner seg ved den russiske ambassaden i Oslo.

Norge hevet sitt sikkerhetsvarsel etter meldinger om uidentifiserte droner som flyr over olje- og gassfelt. Etter lekkasjer i Nord Stream-gassrørledningene, sannsynligvis forårsaket av sabotasjehandlinger, økte det norske forsvaret sine patruljeringer i Norskehavet og Nordsjøen, der energiinfrastrukturen er lokalisert.

Daniel Zyśk (PAP)

vinn/tid/

You may also like

Leave a Comment