Home » Politiske regnskoger. Først etter Lulas seier satset Norge på skog i Brasil igjen

Politiske regnskoger. Først etter Lulas seier satset Norge på skog i Brasil igjen

by Gabriel Scott

Den norske regjeringen kunngjorde mandag at de vil reinvestere i beskyttelsen av Amazonas-regnskogen etter Luiz Inacio Lula da Silvas seier i Brasils presidentvalg. Så langt har Norge bidratt med rundt 1,2 milliarder dollar til Amazonas-fondet

Norges klima- og miljøminister Espen Barth Eide understreket at betydelige beløp ble frosset på Amazonas-fondets konto og kunne mobiliseres raskt. Han la til at han vil være i kontakt med Lulas ansatte i nær fremtid.

I 2019, etter at Brasils tidligere president Jair Bolsonaro kom til makten, økte avskogingen i det brasilianske Amazonas til fordel for kommersielle aktiviteter og landbruk. Norge og Tyskland erkjente at brasilianske myndigheter ikke overholder avtalene sine og stanser investeringer for å beskytte regnskoger, som er verdifulle for å dempe effektene av global oppvarming.

Så langt har Norge bidratt med rundt 1,2 milliarder dollar til Amazonasfondet.

Lula, 77, president i Brasil fra 2003 til 2010, vant søndagens presidentvalg med nesten 51 prosent av stemmene. Stemmer. Under valgkampen varslet politikeren en retur til klimapolitikken.

Vi vil kjempe for null avskoging i Amazonas, kunngjorde han. Internasjonal økonomisk bistand er ment å bidra til å nå dette målet.

PAP, mw

LES OGSÅ: PGE, ZE PAK: Kjernekraftverket i Pątnów er et forretningsprosjekt

LES OGSÅ: Boikotte The Witcher? Det handlet om skuespillerens avgang

You may also like

Leave a Comment