Home » Polsat Plus Group mistet noen kunder. Resultater Q3 2022

Polsat Plus Group mistet noen kunder. Resultater Q3 2022

by Gunnar Garfors

Finansielle resultater for tredje kvartal ble også kunngjort av Polsat Plus Group. Operatøren skryter av dynamisk utvikling, investeringer og tilbudet av Disney+-tjenesten, selv om det på den annen side er en liten stagnasjon i enkelte tjenester.

I sin pressemelding om drifts- og økonomiske resultater for tredje kvartal viser Polsat Plus Group sine prestasjoner når det gjelder utvikling Multiplay, medietjenester, vindparker og grønn hydrogenteknologi. Samtidig er dette tredje kvartal når Operatøren mister kunder av enkelte tjenesterinkludert TV og forhåndsbetalt telefoni, selv om disse tallene ikke er alarmerende.

Utseende: Play har flere og flere kunder og økende inntekter. Resultater Q3 2022

B2C og B2B tjenestesegment

Totalt sett, Polsat Plus Group over 20 millioner betal-TV, telefoni og internetttjenester, og 2,5 millioner kunder bruker kombinerte tilbud. Operatøren har allerede presentert lignende data i tidligere kvartaler, men det er klart at dette også er tredje kvartal med fallende kundetall for enkelte tjenester.

Og det samme hadde Polsat Plus på slutten av tredje kvartal 2022 13,341 millioner individuelle abonnementstjenester (RGUer)., med 13,349 millioner i forrige periode og 13,379 i første kvartal. Kontraktsmobiltjenesten var på slutten av perioden 6,232 millionerDet er en økning på 2.000 (fra 6.230 millioner) og 50.000 årlig. (0,8 %)

Antall tjenester har imidlertid gått ned Betal-TV – Med 5,117 til 5,106 millioner. På årsbasis er det det med 200 tusen mindre. Nedgangen i TV-tjenester forklares blant annet av operatøren endring av strategisom forventer å tilby online videotjenester. Gruppen ser sin suksess i tilbud med Disney+-tjenesten i Polsat Box, Plus Networks, Netia og Polsat Box Go.

Hvordan oversettes antall RGU-tjenester til antall individuelle B2C-kontraktskunder? Der var de på slutten av perioden 5,967 millioner sammenlignet med 5,990 millioner ved utgangen av andre kvartal. ARPU per B2C-kunde er PLN 71,3. Avgangen til B2C-kunder holder seg på samme nivå 6,8 % per år.

Totalt antall forhåndsbetalte tjenester økte til 2.832 i tredje kvartal fra 2.772, men dette skyldes TV-tjenester Cellular falt fra 2,655 millioner til 2,536 millioner. ARPU per forhåndsbetalt RGU-tjeneste er: PLN 17,9.

Polsat Plus Group hadde også ved utgangen av tredje kvartal 69,1 tusen bedriftskunder med ARPU i høyden 1425 PLN.

Samtidig kan operatøren skryte av en økning i antall flerspillerkunder med 20.000. per år. Ved utgangen av tredje kvartal var de der 2,465 millioner til 2,460 millioner i andre kvartal.

De første 9 månedene har GPP-kunder ca. 1475 PB med datasom representerer en økning på 13 % fra år til år.

Utvikling av fornybar energiprosjekter

Polsat Plus Group investerer også mye i et nytt område med ren energi, implementert sammen med ZE PAK. I tredje kvartal, blant annet:

  • en annen ble kjøpt Vindparkprosjekt i Drzeżewo – for tiden 5 vindparkprosjekter med en total effekt på >190 MW under bygging,
  • Brudzew gård nesten produsert på 9 måneder 70 MWh utslippsfri energi som forsynte nettverket av Plus-sendere, vil parken snart utvides med ytterligere 12,4 MWp effekt,
  • Investeringer i grønt hydrogen – installasjon er i gang den første 2,5 MW elektrolysatorensom vil kunne produsere 1000 kg hydrogen per dag,
  • det er signert avtale med NEL Hydrogen Danmark om levering av utstyr til syv hydrogenfyllestasjonerbyggingen av den første offentlige hydrogenfyllestasjonen i Warszawa begynte.

Økonomiske resultater for Polsat Plus Group

Totalt inntekter Polsat Plus-gruppene økte i tredje kvartal 7,9 % til nesten 3,3 milliarder PLN. Nettoresultatet nådde nivået 231 millioner PLN. Det er ett nivå 92,7 % lavere enn for et år siden, som hovedsakelig var påvirket av anerkjennelsen i Q3 2021 dra nytte av salget Polkomtel Infrastructure (NetCo).

Justert EBITDA var PLN 840 millioner, og fri kontantstrøm i 12 måneder over PLN 1,05 milliarder. samlet indikator feil er formet horisontalt 2,64x (Nettogjeld/EBITDA LTM).

Konsernets kostnader i 3. kvartal 2022 utgjorde PLN 2,877 millioner og øker y/y med 10,8 %. De ble hovedsakelig påvirket av:

  • høyere TV-innhold kosterinkludert egen produksjon og amortisering av sportsrettigheter (f.eks. organisering av verdensmesterskapet i volleyball for menn),
  • økning i anskaffelseskost solgte enheter, hovedsakelig på grunn av den økte andelen dyrere smarttelefonmodeller i salgsmiksen.
  • høyere tekniske kostnader og tilkoblingsregninger på grunn av høyere strømkostnader,
  • øke lønnskostnader og sosiale ytelser,
  • Økning i andre kostnader som f.eks vedlikehold av eiendom av Port Praski og dets datterselskaper.

Utseende: Polsat Plus Group: Resultater for 1. kvartal 2022. 5G står stille, men ren energi vokser

Utseende: Resultater for Polsat Plus Group Q2 2022. Selskapet bremser ikke opp

Bildekilde: Telepolis.pl, Polsat Plus Group

Tekstkilde: Polsat Plus Group

You may also like

Leave a Comment